Iconiq Lab – primul grup de tip VC descentralizat din lume. Capitalizarea pietei activelor digitale a atins niveluri record in 2018 (peste 800 miliarde dolari). ICO-urile ofera mecanisme alternative de finantare cu o lichiditate imbunatatita pentru investitorii initiali. Oferind o sursa descentralizata de profituri si facilitand includerea financiara globala, ne dam seama usor de ce activele digitale au devenit clasa de active cu cea mai mare crestere in prezent.

Ce este Iconiq Lab

Iconiq Lab este un ICO si totodata un program accelerator al lansarilor de tokenuri. Reprezinta o sursa care finanteaza, dezvolta si accelereaza cele mai bune startup-uri din domeniul crypto si blockchain, in vederea valorificarii propriilor ICO-uri sau tokenuri.

Iconiq Lab este specializata in finantarea si consolidarea ca si companii profesionale a startup-urilor din domeniul blockchain. Concomitent asigura oportunitati de investitii de calitate pentru investitori prin intermediul capitalurilor sale de risc descentralizate si al acceleratorului propriu de ICO-uri.

Problema

S-a constatat lipsa unei asigurari a calitatii pentru investitorul obisnuit, in spatiul activelor digitale. Prezenta unor instrumente de investitii reglementate si de incredere (cum sunt ETF-urile si ETN-urile) este aproape inexistenta. Multe ICO-uri s-au dovedit a fi scam-uri sau adevarate esecuri pe termen lung. Cauza principala a fost nivelul mai scazut de responsabilitate al echipelor manageriale fata de cel prezent la startup-urile clasice.

Solutia

Astfel pentru a asigura un nivel de management profesionist al activelor digitale, Iconiq Holding a lansat Iconiq Lab in 2017. Era primul grup descentralizat de capitaluri de risc. Ulterior, in 2018 a lansat Iconiq Funds. Acesta este un manager de active ce emite o serie de fonduri index pentru activele digitale in care sunt incluse criptomonedele de top dupa criteriul capitalizarii acestora pe piata. Totodata Iconiq Funds este si o platforma pentru managementul activelor ca si serviciu ( AMaaS).

Prin intermediul platformei sale unice, Iconiq Funds asigura managementul profesional al activelor digitale. Foloseste instrumente financiare specifice, reglementate si structurate. Astfel investitorii obtin accesul la clasa activelor cu cea mai mare crestere de pe piata actuala, prin structuri de investitii traditionale de tipul ETF-urilor si ETN-urilor.

Tokenul

Tokenul ICNQ vitalizeaza economia proiectului, creand astfel o solutie armonioasa pentru managementul activelor digitale. Detinatorii tokenului devin membri privilegiati in clubul investitorilor in ICO-uri si obtin o cota parte din categoriilor de fonduri, din cuprinsul Iconiq Lab si Iconiq Funds.

In plus tokenul poate fi valorificat ca si voucher de catre detinatori pentru a obtine discount la  produsele si serviciile ecosistemului.

Printre beneficii se remarca de asemenea:

  • Reducerea vitezei de circulatie a tokenurilor: accesarea beneficiilor conferite de programul de loialitate, prin detinerea de cantitati mari de tokenuri ICNQ
  • Cresterea cererii: Iconiq Holding si diviziile sale creeaza si emit constant produse si servicii noi, care se achizitioneaza cu ICNQ
  • Programe de loialitate: Iconiq Holding recompenseaza membrii devotati ai clubului prin distribuirea de tokenuri ICNQ
  • Echilibrarea ofertei si a cererii: o parte din tokenurile ICNQ primite de catre Iconiq Holding sub forma voucherelor pentru serviciilor oferite vor fi scoase din circulatie trimestrial.
  • Crestere organica a volumelor la cumparare: investitori, startup-uri si manageri de active au posibilitatea de a achita costuri partiale cu tokenuri ICNQ in schimbul obtinerii de discounturi in economia Iconiq Holding

Iconiq Lab va emite 15M tokenuri (dintr-un total de 20M) public si catre investitorii institutionali. Se urmareste strangerea a 10.5M de euro pentru lansarea optimizarea si dimensionarea acceleratorului.

75% din totalul tokenurilor vor fi vandute in ICO, 15% fiind alocate echipei. 10% sunt rezervate pentru utilizari si angajamente viitoare. Tokenurile alocate echipei vor fi blocate timp de un an, perioada in care nu pot fi tranzactionate.

Echipa

Managementul Iconiq Holding este format dintr-o echipa de experti atat din domeniul investitiilor traditionale  cat si din sfera criptomonedelor.

Patrick Lowry (manager si CEO) – Venture Capitalist si investitor, cu o experienta de 8 ani in industria financiara. Auditor in cadrul grupului PwC, co-fondator/CFO al startup-ului, licentiat in finante si contabilitate.

Max Lautenschlager (manager partener) – Venture developer cu o experienta de 3 ani in consulting, constituire de firme, FinTech si fonduri private. Licentiat si acreditat ca analist de investitii alternative.

Dominic Ward (manager partener) – Profesionist in domeniul investitiilor traditionale dar si FinTech. Licentiat in economie. Leader, mentor si partener in diverse alte proiecte.

Concluzia

Iconiq Holding aduce un aport semnificativ de experienta financiara profesionala si o experienta dovedita in industria activelor digitale si blockchain. Impreuna cu tokenul ICNQ a creat un angrenaj cu valoare holistica pentru ecosistemul investitiilor crypto, croit pe masura asteptarilor si increderii investitorilor.

Prezentarea integrala a proiectului poate fi accesata pe site-ul oficial aici.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII