Șefa FMI Christine Lagarde a declarat la conferința Davos că ”fintech va revoluționa sistemul financiar”

Șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că ”fintech va revoluționa sistemul financiar”. De asemenea, acesta a recomandat ca autoritățile financiare să nu se bazeze pe băncile centrale în următoarea criză financiară.

Christine Lagarde a declarat că guvernele naționale trebuie să profite de situația economică calmă pentru a implementa reformele necesare. În prezent, majoritatea economiilor riscă să se confrunte cu crize provocate de inflație. Din acest motiv, cea mai bună măsură de prevenire este de a crea sisteme financiare mai stabile.

Christine Lagarde a avertizat că principala problemă este că băncile au ca scop principal obținerea de profituri. De asemenea, ignorarea fenomenului criptomonedelor și a revoluției fintech nu este o idee bună. Acestea au apărut din cauza ultimei crizei financiare și au căpătat popularitate datorită faptului că oferă o alternativă la sistemul financiar tradițional.

Bitcoin scade sub 3600$

În acest weekend, prețul Bitcoin a scăzut sub valoarea de 3600$, în timp ce volumul zilnic de tranzacții a rămas la 5.5 miliarde. Celalate criptomonede au înregistrat fluctuații mixte de 2-3%.

XRP se menține pe locul 2 în top market cap, cu o scădere de 3.5% față de valoarea înregistrată săptămâna trecută. Ethereum a scăzut cu 4.5% în ultima săptămână și se tranzacționează în jurul valorii de 114$. EOS s-a menținut la valoarea înregistrată la începutul săptămânii trecute de 2.5$, iar Bitcoin Cash a avut o evoluție similară. Criptomoneda se tranzacționează la 123$.

Performerul săptămânii a fost tokenul Holo, care și-a dublat valoarea în ultimele 7zile.

Bitwise Asset Management depunde cerere de aprobare a unui Bitcoin ETF

Compania Bitwise Asset Management a depus o cerere de aprobare a unui Bitcoin ETF la SEC. Din păcate, suspendarea activității guvernamentale din Statele Unite va întârzia procesul.

Propunerea va fi analizată doar după reluarea activității autorității de reglementare.

Documentele au fost postate pe site-ul NYSE Arca și prezintă detalii cu privire la Bitcoin ETF. Acesta diferă de eforturile anterioare, deoarece un custodian reglementat de terți va stoca fizic Bitcoin. Compania a afirmat, de asemenea, că va stabili prețurile în funcție de un număr mare de burse, inclusiv pe piețele futures spot și pe cele tranzacționate fizic. Acestea vor fi folosite pentru a calcula indicele care determină valoarea activelor.

Propunerile anterioare de Bitcoin ETF au fost retrase sau respinse. Săptămâna trecută, propunerea VanEck și SolidX a fost retrasă. Directorul executiv al VanEck a declarat că motivul este suspendarea activităților autorităților de reglementare. Cu toate acestea, documentele vor fi re-depuse după relauarea activității.

ICO promovat de Floyd Mayweather dat în judecată pentru 4.6 milioane de dolari

Un investitor chinez a dat în judecată compania Stox.com și proprietarul său, Moshe Hogeg, pentru deturnarea fondurilor strânse în timpul unei ICO. Boxerul Floyd Mayweather a promovat ICO-ul Stox și, ulterior, a avut probleme cu SEC pentru alte proiecte similare.

Potrivit procesului, investitorul a cumpărat tokenuri de 3,8 milioane de dolari, pe baza promisiunilor din whitepaper. ICO-ul Stox a strâns în total 34 de milioane de dolari în total în august 2017 pentru dezvoltarea platformei sale de predicție.

Investitorul chinez afirmă că Moshe Hogeg a deturnat o mare parte din fonduri și caută să recupereze suma de 4.6 milioane de dolari.