Ieri, 23 ianuarie 2019, Chicago Board Options Exchange(CBOE) si VanEck si-au retras oficial propunerea privind Bitcoin ETF inainte de termenul limita din februarie.

Analistii se asteptau la o scadere a pretului Bitcoin in urma celor intamplate. Atat CBOE cat si VanEck au fost cele mai inaintate propuneri de Bitcoin ETF pana in prezent. Directorul general al VanEck – Jan van Eck – a declarat ca,  din cauza blocajului guvernamental din SUA, institutia pe care o reprezinta a fost nevoita sa revoce cererea de aprobabre pentru ETF. Lipsa de personal in cadrul comisiei a impiedicat continuarea discutiilor asupra aspectelor depunerii dosarului.

“Am fost implicat in discutii cu SEC despre problemele Bitcoin actuale, problemele legate de custodie, manipularea preturilor. In loc sa incercam sa ajungem la un  consens am retras aplicatia. Vom reveni asupra acesteia cand SEC va fi pregatit.”

a spus Van Eck

Sunt mai bine de 12 ore de cand s-a facut anuntul si pretul bitcoin nu a reactionat deloc. Se mentine in continuare in jurul valorii de 3500$ – 3600$.

Alex Krüger, analist cripto si economist, a declarat intr-un interviu la CCN ca lipsa de reactie in urma celor intamplate poate fi din doua motive:

  1. Nu sunt suficienti investitori carora sa le pese de Bitcoin ETF.
  2. Jucatorii cheie de pe piata inca nu au procesat anunturile facute.

 “Daca piata nu a reactionat inseamna ca nimanui nu-i pasa si jucatorii importanti nu au procesat informatiile.”

Avand in vedere ca a trecut o perioada semnificativa de timp de cand cele doua institutii au facut anuntul, si pretul Bitcoin nu a reactionat, inseamna ca interesul si cererea pentru Bitcoin ETF a scazut.

Nu asteptati un Bitcoin ETF in 2019

Din punct de vedere istoric, toate propunerile ETF au fost amanate. SEC nu are o problema sa astepte pana in ultimul moment pentru o decizie, fie ea favorabila sau nefavorabila. La fel cum nu are nici un interes sa grabeasca procesul de aprobare a unui Bitcoin ETF.

Van Eck este hotarat sa inregistreze o noua aplicatie cand se va opri blocajul si se va reseta termenul limita de 240 de zile de la depunerea initiala.