Compania Centre, care emite criptomoneda stabilă USDC, a confirmat că a înghețat o adresă la solicitarea autorităților. Adresa respectivă conține echivalentul a 100.000 $ și este prima adăugată pe lista neagră de emitentul USDC.

Situația a fost confirmată de purtătorul de cuvând, dar nu au fost prezentate motivele din spatele deciziei de poprire pe criptomonede. În comentariile postate, un utilizator a susținut că adresa respectivă a fost implicată în furtul de criptomonede.

Săptămâna trecută, USDC a depășit market cap-ul de 1 miliard de dolari, devenind cel de-al doilea stablecoin după Tether (USDT).

Poprire pe criptomonede si in cazul Tether

Un alt utilizator a dezvălui că Tether a înghețat 39 de adrese la solicitarea autorităților, care conțin în total 7,9 milioane USDT. Ditre acestea, contravaloarea a 6 milioane de dolari au fost blocate în 2020.

În teorie, fondurile deținute pe blockchain-ul Ethereum sunt controlate de proprietarul adresei. Cu toate acestea, adăugarea adreselor pe lista neagră le restricționează capacitatea de a realiza tranzacții. Deși reversibil din punct de vedere tehnic, site-ul web al Circle avertizează că adresele din lista neagră pot fi „complet nerecuperabile”.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Descoperirea recentă a adreselor din lista neagra contravine libertății financiare pe care o propune Bitcoin. În cazul în care Tether și alte monede stabile centralizate vor fi puternic armate de către autoritățile de reglementare, atunci utilizarea serviciilor lor nu va fi mai sigură decât utilizarea băncilor.