Cabinetul iranian analizează o propunere de licențiere anuală a minerilor de criptomonede. Este vorba despre un proiect de lege cu privire la activitatea de minare, care este în curs de aprobare de către Teheran. Pentru a obține licența de activitate, cei interesați ar trebui să pună la dispoziția autorităților informații despre angajați, contracte de închiriere și alte activități privind afacerea.

Cerințele par concepute pentru a permite guvernului iranian să reducă activitățile nefavorabile legate de criptomonede. În același timp, bugetul va continua să profite de pe urma unei industrii care prosperă într-o țară care se confruntă cu sancțiuni internaționale și inflație. În prezent, situația economică a populației este foarte dificilă, o mare parte intrând în categoria sărăciei.

Numeroase reglementări pentru industria de minare cripto din Iran

În ultimele luni, atitudinea guvernului iranian față de criptomonede a făcut subiectul a multor speculații la nivel internațional.

În iunie, Ministerul Energiei din Iran a declarat că vor opri aprovizionarea cu curent electric pentru operațiunile miniere. Prețul curentului electric este subvenționat în țară, iar ideea era de a impune prețuri speciale pentru industria de minare cripto. O lună mai târziu, acel preț special a fost finalizat, iar minerii trebuie să plătească 0,07 dolari pe kilowatt-oră, comparativ cu 0,05 dolari pentru majoritatea cetățenilor.

Ulterior, la sfârșitul lunii iulie, Iranul a autorizat exploatarea minieră ca activitate industrială. La începutul lunii august, cabinetul iranian a respins utilizarea criptomonedelor în tranzacții.

Cu toate acestea, Administrația Națională a Impozitului din Iran a anunțat că profiturile obținute din minarea de criptomonede repatriate sunt scutite de impozite.