Un furnizor de electricitate a creat confuzii după ce a trimis o notificare clienților, cărora le spunea să refuze să  ofere servicii pentru minerii de bitcoin din China, care ar fi chipurile „ilegali”.

Conform mai multor surse, inclusiv publicației de stat Caixin, Sichuan Electric Power Company a lansat o declarație în care spunea că minerii de bitcoin din China activează ilegal  și că această practică ar trebui să se oprească imediat.

Între timp cei de la cnLedger au spus că directorul companiei de electricitate și-a retras declarațiile, după ce a făcut „greșeli” despre statutul legal.

„Directorul companiei a clarificat că au făcut o greșeală cu această declarație. Nu reprezintă vreun departament administrativ guvernamental.  Nu au niciun drept să determine dacă minarea de bitcoin este ilegală”, au scris pe Twitter cei de la cnLedger marți.

Știrea despre o posibilă interzicere a minării în China i-a luat pe mulți pe nepregătite. Chiar dacă guvernul a scos în afara legii schimburile de criptomonedă și ICO-urile, minarea a continuat fără probleme. Încă de când s-a discutat pentru prima oară despre interzicerea ICO-urilor și criptomonedelor, comunitatea a început să își pună întrebări despre statutul mineritului. China domină piața mondială de minerit bitcoin. Peste 40% din puterea de  hash se află în China. Liderii de opinie din industria bitcoin sunt de părere că înțelegerea dintre stat și minerii de bitcoin este atât de împământenită în industrie încât cel mai probabil nu o să dispară niciodată.

Motivele pentru comunicatul impulsiv de săptămâna asta sunt însă neclare. Dacă minarea de bitcoin nu va mai fi legală în China, atunci urmează ca mediul de minare să fie remodelat radical.

Între timp, se zvonește că directorul fermei de minare Bitmain, Jihan Wu, a lipsit de la Sumitul Ethereum Classic din Hong Kong din cauza acestor evenimente.

Ești interesat de subiect? Află ce s-ar întâmpla dacă minarea de bitcoin din China ar fi interzisă.