Puterea de hash din rețeaua Bitcoin a început din nou să crească, deși într-un ritm mai lent decât la începutul anului. Marii producători chinezi de hardware de minare au început să își reia activitatea, după ce epidemia de coronavirus a întârziat livrările.

Conform BTC.com, rata de hash în ultimele șapte zile a atins un nou nivel maxim, de aproximativ 117,5 EH/s. Site-ul estimează de asemenea că dificultatea de minare a Bitcoin va crește cu 2,15% în aproximativ cinci zile. Această evoluție se datorează creșterii competitivității dintre minerii din rețea.

Evoluția pozitivă a ratei de hash s-a manifestat pe fondul reluării livrărilor de către companiile din China.

MicroBT, producătorul WhatsMiner, cu sediul în Shenzhen, a declarat că a reluat treptat afacerile și expedierile de la mijlocul lunii februarie. De asemenea, a menționat că accesul la fermele de minare din regiune se reia treptat.

În mod similar, Bitmain, localizat în Beijing, a reluat livrările interne și internaționale de la sfârșitul lunii februarie. Serviciul de reparații interne al firmei și-a reluat activitatea începând cu 20 februarie.

Adăugând la concurență, Canaan Creative, cu sediul in Hangzhou, a anunțat și lansarea celui mai recent model Avalon 1066 Pro pe 28 februarie. Acesta are o putere de calcul de 50 TH/s. De asemenea, firma și-a reluat treptat afacerile de la mijlocul lunii februarie.

Puterea de hash din rețeaua Bitcoin este in crestere

Charles Chao Yu, directorul de operațiuni al F2pool, a declarat că producția și capacitatea logistică a minerilor nu și-a revenit în totalitate:

“Există încă multe ferme de minare unde nu este permis accesul echipelor de întreținere”,

a spus el.

Yu se așteaptă ca rata de hash a Bitcoin să crească până la cel mult 130 de EH/s în următoarele două luni, înainte de reducerea la jumătate a recompenselor de bloc.

”Producătorii majori au lansat deja echipamente noi mai puternice, cum ar fi Bitmain AntMiner S19 și WhatsMiner M30 al MicroBT. Asta înseamnă că nu se vor plasa prea multe comenzi pentru modelele mai vechi. Ca atare, nu vor fi prea multe serii suplimentare AntMiner S17 sau WhatsMiner M20 care vor ajunge pe piață”.

“Este puțin probabil să vedem implementarea pe scară largă a mașinilor M30S și S19 înainte de iunie / iulie”,

a declarat și Thomas Heller, directorul general al F2pool.

“De asemenea, încă așteptăm să vedem impactul COVID-19 în Coreea de Sud și cum va afecta lanțul de aprovizionare al noilor mașini WhatsMiner. Ei primesc cipurile de la Samsung, în timp ce Bitmain primește cipuri de la TSMC în Taiwan”.

Creșterea activității miniere este un rezultat al îmbunătățirii situației din China în ce privește alerta de epidemie.

CryptoZZ