Comisia de gestionare a titlurilor de valoare din Dakota de Nord a emis trei ordine de încetare a activității pentru trei companii cripto. Acestea sunt Bitconnect, Magma Foundation și Pension Rewards. Sunt acuzate că încalcă legea cu privire la vânzarea de securities din Statele Unite. Comisia SEC a derulat în ultimele luni o investigație asupra a 200 de companii ce activează în industria cripto ca parte a operațiunii Cryptosweep.

Acțiunea implică peste 40 de organizații de reglementare din Statele Unite și Canada și verifică respectarea legislației cu privire la securities.

Comisarul SEC din Dakota de Nord, Karen Tyler, a emis săptămâna trecută ordine de încetare a activității a trei companii cripto

“care promovează titluri de valoare neînregistrate și potențial frauduloase în Dakota de Nord sub formă de oferte monetare inițiale (ICO)”.

”Companiile care fac obiectul acestor ordine sunt Bitconnect și societățile conexe Bitconnect Ltd. și Bitconnect International Plc., Fundația Magma și companiile asociate Magma Coin și Magma și Platforma Rewards pentru Pensii, denumită și Rewards Pension”

se menționează în declarațiile oficiale.

Deciziile au fost luate în urma investigațiilor efectuate de grupul operativ al departamentului ICO, înființat pentru a identifica dacă

“ICO și proiectele legate de criptomonede care reprezintă un risc pentru investitorii din North Dakota”

se arată în anunț.

“Efortul este, de asemenea, o parte a operațiunii Cryptosweep, o acțiune coordonată de investigare multidisciplinară și de sancționare care implică peste 40 de autorități de reglementare a securities din SUA și Canada”.

Anunțul explică faptul că cele trei companii nu sunt înregistrate să ofere securities în Dakota de Nord. Cu toate acestea, site-urile lor, care solicită investiții pentru ICO, sunt disponibile rezidenților statului. În plus, ele conțin “afirmații nefondate”, “declarații false” sau “numeroase afirmații frauduloase”.

Companiile sunt acuzate de activități similare și în alte state

Bitconnect, Bitconnect Ltd. și Bitconnect International Plc au primit deja ordine similare din partea mai multor state. Dintre acestea fac parte Colorado, Carolina de Nord și Texas. Acestea sunt acuzate de “activitate de vânzare de securities neînregistrate și de fraudă”, a completat comisarul Tyler.

”Site-ul Bitconnect susține că deținătorii de [token] BCC pot primi rate de dobândă de până la 120% … Pretenția Bitconnect asupra ratelor excesive ale dobânzilor este nefondată și înșelătoare.”

Magma Foundation, Magma Coin și Magma organizează un ICO pentru tokenul MGM. Se presupune că acesta este “susținut de aur și/sau de ETF-uri”, a menționat comisarul. Divizia Colorado Securities a emis deja o ordine de încetare a activității companiei.

Pension Rewards Platform solicită investiții

“în moneda virtuală numită “$pcoin” sau “pcoin”, care ar permite utilizarea platformei de conectare a freelancerilor la oportunitățile de muncă disponibile.”

Ordinul explică de ce consideră că afirmațiile sunt înșelătoare:

”Site-ul afirmă că monedele se vor multiplica rapid și vor produce un profit mare pentru investitori și că această creștere va avea loc în cel mai scurt timp. Declarațiile se bazează pe ideea neîntemeiată că, din cauza pieței în creștere rapidă și a popularității platformei lor, prețul monedei va crește”.

De asemenea, comisarul a subliniat că firma nu

“dezvăluie investitorilor potențiali informații financiare și de risc și nici nu descriu mijloacele prin care vor oferi rentabilitatea promisă a investițiilor. “

Prin operațiunea Cryptosweep autoritățile de reglementare din Statele Unite au inițiat așadar demersuri serioase de verificare a activității ICO-urilor. Cei interesați să lanseze astfel de proiecte trebuie să se asigure că pun la dispoziția investitorilor toate informațiile relevante.