Piața cripto a suferit un șoc similar cu bursele din cauza pandemiei de coronavirus. Mulți au fost surprinși neplăcut în momentul în care Bitcoin a tecut printr-o perioadă de sell-off. Evoluția a părut să contrazică ideea că activul digital este un refugiu sigur în perioada de criză.

Bursele par să se confrunte în continuare cu probleme majore, în timp ce Bitcoin dă semne că se decuplează de la acest fenomen.

Analistul Willy Woo a notat că separarea Bitcon de S&P 500 a început în urmă cu trei zile. Tot atunci, aurul, un alt activ de siguranță. a început să prezinte evoluții neașteptate.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi! Aveti timpul necesar sa intelegeti ce inseamna Bitcoin si cum il folositi in avantajul vostru!

În prezent, criptomoneda pare să demonstreze acum semne de acumulare. Dacă este adevărat, investitorii cripto ar putea să fi depășit perioada de panică provocat de actuala criză globală de sănătate.

”Următorul eveniment cheie este confirmarea decuplării BTC de pe piețele tradiționale. Iată o grămadă de diagrame, multe sunt pozitive. Voi sublinia că nu mă aștept la o evoluție în formă de V, cred că va urma un interval de acumulare înainte ca prețul Bitcoin să crească”

a explicat Willy Woo pe Twitter.

Analistul a arătat, de asemenea, că indicele RSI al Bitcoin se află într-o poziție foarte avantajoasă. Concret, investițiile pe termen lung la acest nivel au fost întotdeauna profitabile.

Bitcoin se bucura de o revenire considerabila

Bitcoin se bucura de o revenire puternică în ultimele douăzeci și patru de ore. După corecția majoră de săptămâna trecută, în prezent a depășit pragul de 7000$. Aceasta reprezintă o creștere de 20% într-o singură zi.

Chiar dacă în weekend va avea loc o nouă scădere ușoară, evoluția recentă este pozitivă.

În ciuda condițiilor actuale, Bitcoin rămâne una dintre cele mai bune investiții din ultimele câteva luni. Prețul său a înregistrat o creștere cu aproape 2.000$ față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe altcoins sunt, de asemenea, în creștere substanțială.

Piața cripto își va menține însă volatilitatea deoarece economia la nivel mondial trece printr-o perioadă de haos. Măsurile financiare luate de autoritățile din întreaga lume vor avea cu siguranță efect și asupra Bitcoin.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

De exemplu, guvernul american planifică să ofere 500 de miliarde de dolari în cash cetățenilor, pentru a compensa pierderile generate de carantină. Această știre a stârnit optimism și pe piața cripto, deoarece în prezent populația nu poate cumpăra aur (magazinele de bijuterii sunt închise în SUA). Asta îi face pe unii să susțină că oamenii se vor orienta spre ”autrul digital”, Bitcoin.

Ce urmeaza?

Înainte de criza COVID-19, toate aspectele tehnice indicau o revenire majoră a pieței, iar situația nu s-a schimbat pe acest front. Reducerea la jumătate a recomepnsei de bloc este în continuare planificată în mai, iar dezvoltarea și adopția sunt sănătoase.

Perioada de volatilitate a demonstrat, de asemenea, riscul semnificativ asociat cu tranzacționarea speculativă. Cei pasionați de margin trading au suferit pierderi uriașe în ultimele zile. Cea mai bună strategie pentru majoritatea investitorilor rămâne așadar HODL.

CryptoZZ