În cursul zilei de ieri, Bitcoin a reușit să urce până la valoarea de 9553$, conform CoinMarketcap. De atunci, prețul a trecut printr-o ușoară ajustare, iar BTC se tranzacționează la aproximativ 9320$.

Având în vedre că astăzi este termenul de închidere a futures CME pentru luna ianuarie, este de așteptat ca prețurile să înregistreze volatilitate. În prezent, futures BTC au câștigat 33%, iar prețul lunar maxim este de 9745$.

În orice caz, majoritatea analiștilor sunt de părere că Bitcoin va încheia luna cu o performanță foarte bună. Criptomoneda a crescut de la aproximativ 7250$ la începutul anului până la 9550$ în cursul zilei de ieri.

Bitcoin va iniția un trend ascendent

Din perspectiva analizelor tehnice, prețul Bitcoin este în prezent blocat între pragul de rezistență de 9.500 de dolari și un sprijin proeminent la 9.300 de dolari. Evoluția sa viitoare depinde de aceste două valori, dar analștii sunt de părere că în perioada următoare prețul va crește.

În afara analizelor tehnice ce confirmă un trend ascendent, mai mulți factori susțin o evoluție pozitivă a prețurilor. De exemplu, Google Trends relevă o creștere a căutărilor termenului ”halving”, indicând interesul publicului. Rata de hash a rețelei Bitcoin s-a menținut peste valoarea de 100 ETH/s de la 11 ianuarie până în prezent.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

De asemenea, numărul de adrese BTC unice a fost într-o creștere constantă. Aceasta se traduce prin distribuția și utilizarea Bitcoin nu numai ca depozit de valoare sigur, ci și un mediu de schimb, așa cum a fost proiectat inițial.

Așa cum se întâmplă de obicei, evoluția pieței Bitcoin va influența și evaluările altcoins. Majoritatea criptomonedelor majore au avut o lună pozitivă și demonstrează potențial de creștere. Este rezonabil să presupunem că o creștere de preț a Bitcoin va iniția un trend similar pentru majoritatea activelor blockchain.

CryptoZZ