În ultimele câteva zile, prețul Bitcoin a scăzut în mod aproape constant, ajungând până la 42.217$ în această dimineață. Majoritatea celorlalte criptomonede i-au urmat exemplul, cu ETH coborând la 3.300$ și altcoins înregistrând scăderi de 10-20% în ultimele 24 de ore.

În același timp, rata de hash a rețelei Bitcoin a început din nou să scadă, deoarece regiunea Sichuan din China se confruntă cu noi pene de curent.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Trendul descendent, declansat de Tesla

Trendul descendent a început după ce Tesla a anunțat că nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată săptămâna trecută. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a citat îngrijorări cu privire la consumul de energie al rețelei.

Vineri, Square a anunțat de asemenea că nu are planuri să mai achiziționeze BTC. În ciuda acestui fapt, CEO-ul Square, Jack Dorsey, a declarat:

”Bitcoin schimbă TOTUL în bine. Noi vom continua să-l sprijinim în procesul de îmbunătățire”.

În aprilie, Square a oferit 10 milioane de dolari pentru inițiativa Bitcoin Clean Energy pentru a sprijini utilizarea energiei regenerabile în minarea criptomonedei.

Criptomonedele POS castiga teren

Dezbaterea cu privire la consumul de curent al rețelelor a avut consecințe pozitive pentru unele altcoins. Per ansamblu, criptomonedele PoS au avut o evoluție mai bună decât cele PoW în ultimele zile. De exemplu, Cardano (ADA) a înregistrat un nou preț record duminică, de 2.46$. La rândul său, Polkadot (DOT) a atins un nou ATH de aproape 50$ în cursul zilei de sâmbătă.

Așadar, săptămâna aceasta se anunță a fi una extrem de volatilă pentru piața cripto. Unii comentatori l-au acuzat pe Elon Musk că se folosește de influența pe care o are pe piața cripto pentru a genera haos. Chiar și așa, BTCTreasuries.org, citat de Bitcoin Magazine, a anunțat că investitorii instituționali au achiziționat peste 250.000 BTC în ultima lună, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.

În ciuda scăderii masive a prețului din ultimele zile, Tom Lee de la Fundstrat, este optimist cu privire la BTC pe termen mediu. Analistul a declarat recent Business Insider că vede Bitcoin ajungând la 100.000-125.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021.