Un grup de white hackers au descoperit că două exchange-uri nu au protejat cheile private ale utilizatorilor, lăsând vulnerabile fondurile acestora. Este vorba despre exchange-ul Lykke din Elveția și Hubdez din China.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

Conform unui raport publicat de Cybernews, analiștii au găsit o bresa in cheile API ale Lykke, obținând acces la hot wallets. Acestea conțineau 16.5 milioane de dolari în criptomonede. Ulterior, au descoperit 80.000 de chei private ale utilizatorilor. După ce a fost notificat, exchange-ul Lykke a remediat situația.

O situație similară a fost identificată la exchange-ul descentralizat Hubdex. În acest caz, white hackers au obtinut și datele personale KYC ale utilizatorilor. În total, analiștii au obținut cheile private ale 1 milion de utilizatori. Hubdex a remediat de asemenea situația.

White Hackers, cei care vegheaza

Din fericire, datele au fost descoperite de white hackers, al căror rol este de a ajuta companiile să își remedieze problemele de securitate. În caz contrar, peste 18 milioane de dolari în criptomonede ar fi putut fi furate.

Luna trecuta un hacker a returnat fondurile crypto furate. Platforma de împrumuturi cripto descentralizata Lendf.Me a fost compromisă, iar hackerul a reușit să fure criptomonede în valoare de 25 milioane de dolari. La o saptamana distanta acesta a returnat fondurile.

CryptoZZ