Bitcoin imită evoluția acțiunilor bursiere

Deși s-a mândrit cu faptul că este o investiție independentă de speculațiile bursiere, în ultimele zile Bitcoin s-a comportat ca un activ speculativ.

Prețul BTC a petrecut cea mai mare parte a lunii octombrie oscilând între minimele de 6400 dolari și cele maxime de 6.650 dolari. Evoluția a respectat acest interval până pe data de 10 octombrie, când Bitcoin a început un declin brusc de aproximativ 8%, ajungând până la 6200$.

Acest declin a coincis cu o vânzare majoră pe piețele bursiere din întreaga lume, care a fost declanșată de un recul recent de peste 3,25% din randamentul pe 10 ani al obligațiunilor Trezoreriei SUA.

Deci, în ciuda faptului că a reușit să se mențină la nivelul de suport, Bitcoin începe o săptămână critică, rezultatul căreia este influențat de Wall Street.

Coinbase închide Fondul Index dedicat investitorilor instuționali

Platforma Coinbase a anunțat că va închide produsul investițional dedicat instituțiilor, lansat în luna martie. Purtătorul de cuvânt al exchange-ului a declarat că Fondul Coinbase Index va fi închis oficial până la sfârșitul lunii, iar clienții vor fi direcționați către produsul Coinbase Bundle anunțat recent.

„După evaluarea cererii de la investitorii cu amănuntul, acreditați și instituționali, Coinbase a decis să închidă Fondul Coinbase Index. Ne vom concentra pe furnizarea unei expuneri diversificate către toți investitorii prin Coinbase Bundle”.

Spre deosebire de fondul index, pachetul este deschis tuturor clientilor Coinbase, fără a fi necesară acreditarea. Investiția minimă necesară este de numai 25 de dolari, în comparație cu 250.000 de dolari pentru fond.

„Am decis să reorientăm resursele dedicate gestionării Fondului de Coinbase Index către alte părți ale afacerii”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Buterin regretă adoptarea termenului ”smart contracts”

Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, a afirmat recent pe Twitter că regretă că a adoptat termenul de contracte smart pentru platforma dezvoltată.

”Pentru a fi clar, în acest moment, regret că am adoptat termenul de „contracte inteligente”. Ar fi trebuit să le spun ceva mai plictisitor și tehnic, poate ceva de genul „scripturi persistente””.

Dezvoltatorul Ethereum, Vlad Zamfir, a propus sinonimul „proceduri stocate”, care reflectă mai clar ce reprezintă în practică contractele inteligente.

Termenul „smart contracts” a fost inventat în 1994 de Nick Szabo, om de știință american de calculator și pionier Bitcoin. Acesta a inventat o monedă virtuală numită „Bit Gold” în 1998, cu 10 ani înainte de inventarea lui Bitcoin, potrivit Investopedia .

Szabo a definit „contractele smart” ca protocoale de tranzacții computerizate care execută termenii unui contract.

Cu toate acestea, termenul este susceptibil de a persista, deoarece a devenit un cuvânt cheie pentru tehnologia blockchain și mai ales pentru platforma Ethereum.

Boxerul Manny Pacquiao dorește să lanseze un token propriu până la sfârșitul anului

Campionul mondial de box filipinez Manny Pacquiao este un ambasador al tGCO, o platformă de tip blockchain care permite celebrităților să își creeze propriile tokenuri. Fanii le pot utiliza pentru a plăti accesul la conținut exclusiv lansat de diverse personalități, vândut prin intermediul platformei GCOX. Platforma își propune să stabilească primul „index de popularitate autoritar” prin evaluarea tokenurilor create pentru celebrități și susține că lista va servi ca o „indicare obiectivă” a popularității acestora.

Global Crypto Offering Exchange (GCOX) speră ca până la sfîrșitul lui 2018 să lanseze primele astfel de tokenuri dedicate lui Manny Pacquiao. În prezent, se așteaptă decizia Comisia pentru valori mobiliare și de schimb valutar din Singapore, care urmează să finalizeze regulile privind ofertele inițiale de monede. Reglementările ar trebui să fie publicate înainte de sfârșitul anului, potrivit reprezentanților oficiali.