Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare din Elveția (FINMA) a lansat linii directoare pentru noua lor licență, prin care companiile Fintech pot primi depozite din fonduri publice de până la 100 milioane de franci elvețieni.
FINMA a anunțat că persoanele interesate pot obține licență blockchain începând cu 2019. Prevederile modifică licența bancară existentă și o adaptează la industria cripto.
În termenii noi, companiile licentiate Fintech nu pot investi fondurile de la public și nici să plătească dobânzi pentru acestea.
Pentru a primi licența, un solicitant trebuie să furnizeze o serie de detalii cu privire la proiect. Acestea includ o descriere a afacerii, planul de afaceri al companiei, metodele de stocare a activelor, politica de gestionare a riscurilor, politicile de combatere a spălării banilor și altele.
Documentul FINMA
intitulat „Linii directoare pentru cererile de licență FinTech în temeiul articolului 1b din Legea bancară”, a fost dezvoltat din luna februarie a acestui an. Acesta este planificat să fie adoptat pe 1 ianuarie 2019.
La începutul lunii noiembrie, FINMA a eliberat prima licență cripto din Elveția, care viza fondurile de investiții în cripto. Licența permite companiilor cripto să furnizeze legal un număr de servicii de investiții colective. Ele pot de asemenea să urmărească evoluția Bitcoin (BTC) și alte active cripto, inclusiv fonduri naționale.
Autoritatea de supraveghere financiară a lansat anterior orientări pentru reglementarea ofertelor inițiale de monede (ICO). Aceste linii directoare sunt considerate ca fiind o modalitate de a ajuta dezvoltarea corectă a tehnologiei blockchain.
La mijlocul lui noiembrie, Bursa elvețiană SIX a decis să permită tranzacționarea ETP-ului Amun Crypto Exchange Traded product.
Aprobarea dată de SIX Swiss Exchange este un eveniment reper, deoarece până în prezent nu au fost lansate astfel de produse nici măcar în Statele Unite. Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) încă mai analizează mai multe propuneri de Bitcoin ETF înaintate de mai multe companii de investiții.