New York planifică revizuirea BitLicense
Departamentului pentru Servicii Financiare din New York (NYDFS) a anunțat lansarea procesului de revizuire a BitLicense. Primul pas este o propunere de reglementare a procesului de listare a tokenurilor, precum și un cadrul legal pentru companiile emitente.
Autoritatea de reglementare așteaptă comentarii la această propunere până pe 27 ianuarie 2020.
Odată ce modificările sunt adoptate, companiile care dețin deja BitLicense vor trebui să prezinte propriile politici de listare a tokenurilor și să obțină aprobarea NYDFS.
SolarisBank oferă servicii de custodie cripto
Furnizorul de servicii bancare german FinTech solarisBank a anunțat lansarea unei noi platforme de custodie pentru active digitale. Solaris Digital Assets va oferi protecție pentru criptomonede, într-un sistem ușor de accesat pentru clienți:
„Soluția noastră de custodie stochează cheile private pe un grup distribuit de module de securitate hardware, care sunt conectate la un sistem de evidență digitală”,
a spus banca.
Ca și în cazul produselor bancare digitale ale companiei, platforma este accesibilă API și se integrează în site-urile și aplicațiile proprii ale partenerilor.
SolarisBank a contribuit major la construirea infrastructurii de active digitale în Europa. În septembrie s-a asociat cu bursa Stuttgart pentru a oferi tranzacționare reglementată de bitcoin, eter, XRP și Litecoin.
La începutul acestui an, a permis, de asemenea, serviciului de cripto-bancar, Bitwala, să ofere conturi bancare dedicate tranzacționării de criptomonede și carduri de debit, prin API-ul său digital banking. De asemenea, a sprijinit prima ofertă de security tokens (STO) a Bitbond pe piața germană.
Banca Lituaniei: activele digitale nu pot fi controlate de băncile centrale
Banca Lituaniei este cea mai recentă instituție care a publicat o analiză asupra monedelor digitale emise de bănci centrale (CBDC). Lucrarea, intitulată „CBDC într-un vârtej de discuții” evidențiază ambițiile și opiniile țării cu privire la industria actuală a criptomonedelor.
„Este fascinant să urmărim cât de rapid evoluează aria activelor și monedelor digitale. Nu este prudent să rămânem observatori ocazionali. Acest lucru îi pune pe regulatori și supraveghetori în poziția unui părinte care descoperă că „sistemele de control parental” sunt complet depășite. Cea mai bună abordare este de a face față riscurilor și de a câștiga experiență practică într-un mediu controlat”,
a declarat Marius Jurligas, membru în consiliul de adminsitrație al băncii.
Lucrarea a descris mai multe tipuri de CBDC cu diferite caracteristici. Acestea ar putea include o monedă digitală pentur retail, o opțiune whoelsale și o opțiune care să genereze dobânzi.
Raportul concluzionează că tehnologia actuală pare a fi capabilă să abordeze nevoia unei soluții globale pentru a asigura interoperabilitatea criptomonedelor între băncile centrale.
Portofelul hardware KeepKey, compromise în 15 minute
Kraken Security Labs a avertizat că există o modalitate de a compromite portofelul hardware KeepKey în 15 minute. Compromiterea s-a realizat cu un variator de tensiune, care poate fi construit cu doar 75$.
Deși fraza secretă a portofelului este protejată de un PIN de 1-9 cifre, acestea pot fi decriptate prin forța brută. Potrivit concluziilor Kraken Labs, microcontrolerul are defecte inerente pe care atacul le exploatează și nu există altă modalitate de remediere a acestora, cu excepția unei reproiectări hardware.
Keepkey a confirmat că sunt deja conștienți de problemă și că au sfătuit utilizatorii să folosească parola BIP39. De asemeneea, au subliniat că nivelul de cunoștințe și experiență necesare pentru compromiterea portofelului este foarte ridicat, ceea ce înseamnă că riscul este relativ scăzut.