Evangheliștii blockchain se întâlnesc pe insula miliardarului Richard Branson
Insula privată din Caraibe a lui Richard Branson a găzduit o nouă întâlnire concentrată pe blockchain, care a atras tot felul de invitați din întreaga lume, inclusiv fostul prim-ministru al Haiti și un membru al Parlamentului Uniunii Europene.
Printre cele 40 de persoane care participă la evenimentul de anul acesta se numără Marietje Schaake, membru al Parlamentului European care în luna martie a găzduit la rândul său un eveniment blockchain. Ideea evenimentului era de a explora ideea de a introduce reglementări direct în codul blockchain.
Este al doilea an în care Branson organizează evenimentul și, deși s-a pus problema că este un eveniment elitist, cei care au participat la ediția trecută au spus că amestecul de educație și relaxare s-a dovedit a fi productiv.
Evenimentul se încheie mâine, iar până acum invitații au particpat la prezentări care iau în vizor trei teme principale – tehnologia, securitatea și schimbările globale.
Mai multe informații aici
CFTC a aplicat o amendă de 75 000 de dolari celor de la Bitfinex
Bitfinex, schimbul din Hong Kong, a trecut printr-o investigație a activităților sale de tranzacționare din partea CFTC. În urma inspecției, BitFinex a fost acuzat că oferă tranzacții de comodități ilegale în afara schimbului, dar și că nu s-a înregistrat ca și comerciant FCM (implicat în solicitarea sau acceptarea comenzilor de comodități legate de piața viitoare). Cei de la Bitfinex nici nu au negat nici nu au recunoscut faptele.
Cei de la CFTC au dat o declarație în care spuneau că din aprilie 2013 până în februarie 2016, Bitfinex le-a permis utilizatorilor ”să împrumute fonduri de la alți utilizatori de pe platformă pentru a tranzacționa bitcoini în baza marjei (margined trading). S-a descoperit de asemenea că Bitfinex nu a dat acei bitcoini traderilor care i-au cumpărat ci i-a păstrat în portofele de depozitare proprii, controlate de companie.”
Bitfinex va plăti așadar 75 000$ în penalități civile și urmează să își schimbe politicile interne pentru a evita alte încălcări ale legii.
Mai multe informații aici
Utilizatorii acuză Coinbase că i-ar fi mințit pe investitori
Unii utilizatori de pe Reddit au spus că cei de la Coinbase au mințit și că nu stochează 97% din fonturile utilizatorilor în adrese multisig.
Mai jos aveți postarea pe Reddit care a declanșat întreaga discuție.
”Se pare că Coinbase a mințit pe față în legătură cu cantitatea de bitcoini ai utilizatorilor pe care îi stochează, și poate chiar și în legătură cu bitcoinii investitorilor.
Pretind că 97% din fondurile utilizatorilor sunt stocați în adrese multisig. De exemplu aici . Directorul Coinbase, Brian Armstrong, a publicat această postare pe blog în care minte cu nerușinare că firma Coinbase stochează acum cam 10% din toți bitcoinii aflați în circulație.
Problema acum este că, așa cum se vede pe p2sh.info la momentul postării doar 10% din toți bitcoinii erau păstrați în adrese p2sh.”
Brian Armstrong s-a implicat în discuție și a negat toate acuzațiile. Acesta a explicat că nu toate stocările la rece folosesc multisig, și că la Coinbase se folosesc și de key splitting. A pus de asemenea la dispoziție și auditele financiare care demonstrează dovada de rezzervă, audite financiare la care investitorii au acces.
Mai multe informații aici
Firma de asigurări AIA se alătură consorțiumului R3
Startupul blockchain R3CEV a mai adăugat un grup de asiguratori, AIA, în rândurile consorțiumului bancar global.
Anunțul vine într-o perioadă în care R3 își pune o amprentă mai mare în Asia și își diversifică portofoliul de instituții financire. În afară de faptul că R3 crează tehnologii in-house, cum ar fi registrele distributive pentru contracte smart Corda, aceștia oferă și consultanță și servicii de cercetare. Aceste resurse au fost cheia pentru a-i convinge pe cei de la AIA să se alăture consorțiumului.
Mai multe informații aici
Câinele de pază al Uniunii Europene – registrele distributive încă se confruntă cu probleme cheie
Autoritatea Europeană pentru Securități și Piețe (ESMA), câinele de pază al securităților din Uniunea Europeană, a lansat o nouă lucrare de discuții despre blockchain și registrele distributive, ca parte a unui efort de cercetare care are ca scop dezvotlarea unor politici pentru tehnologia blockchain. Altele
Lucrarea, publicată pe 2 iunie, vine la mai bine de un an după ce organizația a cerut pentru prima dată informații despre tehnologie. ESMA a găzduit de asemenea propriile evenimente, dar a și participat la altele concentrate pe aplicabilitatea tehnologiei blockchain în finanțe.
Cei de la ESMA încearcă să investigheze investițiile monedelor digitale în Uniunea Europeană, care, conform raportului, sunt per total marginale.
Agenția a subliniat în noul său raport că nu are o părere concretă despre tehnologie, iar ideea în mare este o ”analiză preliminară” a aplicabilității blockchainului în sectorul securităților.
Mai multe informații aici