Lucrarea albă a petro token apărută pe Internet nu este autentică
Guvernul venezuelean a comunicat că pe Internet au apărut „informații false” despre o presupusă lucrare albă legată de criptomoneda bazată pe petrol.
Autoritățile nu au spus exact în ce constă informația falsă, dar supraveghetorul Cripto-activelor și Activităților Conexe – instituție creată recent pentru a supraveghea proiectul petro anunțat luna trecută – a spus într-un comunicat către Reuters că guvernul nu are nici o legătură cu lucrarea albă apărută pe Internet și care pretinde că explică felul în care va funcționa moneda petro.
De fapt, lucrarea originală nu a fost încă lansată, dar președintele Nicolas Maduro o va lansa curând.
Acum două săptămâni, pe canalul de Reddit a apărut un link către presupusa lucrare albă – neconfirmată încă de guvern – și care pare să fie găzduită chiar pe site-ul oficial al guvernului. Rămâne de văzut dacă documentul este o versiune prematură a documentului oficial sau nu.
Controversata „petro token” a fost anunțată luna trecută. Scopul este să ocolească sancțiunile financiare aplicate Venezuelei, într-o perioadă de declin economic. Moneda de acum a venezuelei, bolivarul, a avut parte de inflație alarmantă. De curând, guvernul a lansat bancnota de 100 000 de unități.
Acestea fiind spuse, propunerea a atras critici de la unii guvernanți venezueleni, în special de la latura legislativă controlată de opoziție. Conceptul a fost numit „ilegal” de către congres.
Guvernul indian a trimis o notificare fiscală către traderii cripto
Se pare că guvernul indian ar fi trimis notificări fiscale către traderii și investitorii cripto. Conform agenției de presă Reuters, un studiu a arătat că cetățenii indieni au tranzacționat criptomonede în valoare de mai bine de 3,5 miliarde de dolari în ultimele 17 luni. Guvernul a colectat de asemenea date de la nouă schimburi de pe teritoriul țării, iar notificarea a fost trimisă până acum către zeci de mii de cetățeni.
Ca rezultat, guvernul Indian caută să impoziteze câștigurile din tranzacții, dar și să afle cam câte criptomonede dețin oamenii și unde își păstrează fondurile.
Oficialitățile suspectează că traderii nu plătesc taxe și au colectat luna trecută date pentru a-i identifica.
În acest moment, departamentul de taxe a spus că vrea să studieze dacă se face spălare de bani.
Oficialitățile s-au arătat în trecut împotriva bitcoinului și altor criptomonede, dar deocamdată nu este clar care este poziția lor oficială față de criptomonede. S-au făcut încercări să clarifice statutul acestora. Există cel puțin două petiții și un ordin de la Curtea Supremă care cere crearea unui cadru legislativ.
Bulgaria se alătură ”operațiunii internaționale” împotriva OneCoin
Biroul de Procuratură din Bulgaria este implicat într- investigație la scară internațională a companiilor și persoanelor din spatele schemei de investiții OneCoin, acuzați că au lansat o schemă piramidală.
Într-o declarație publicată pe 18 ianuarie, procurorii au spus că lucrează cu oficialitățile germane și cu ele din grupurile internaționale Eurojust și Europol pentru a investiga OneCoin. Germania a făcut investigații încă de anul trecut și a interzis ”criptomoneda” și promoterii săi de pe teritoriul țării.
Procurorul bulgar a spus că s-au făcut descinderi în ultimele două zile la birourile companiei. Zeci de angajați au fost deja intervievați.
”Pe 17 și 18 ianuarie 2017, în prezența reprezentanțillor Europol și ai corpului investigativ german, birourile Wan Network Services și 14 alte companii au fost percheziționate. Au fost confiscate până acum dovezi, inclusiv servere și 50 de martori au fost intervievați.”
Declarația subliniază de asemenea și natura internațională a investigației și spune că mai multe țări au lansat o investigație în acest caz.
„În acest moment, companii asociate cu OneCoin Ltd sunt investigate în Anglia, Irlanda, Italia, Statele Unite, Canada, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia și multe alte țări”, a comunicat biroul procuraturii.
OKCoin vrea să lanseze un schimb de criptomonedă în Coreea de Sud
Schimbul de criptomonedă OKCoin urmează se pare să lanseze servicii în Coreea de Sud, probabil chiar de luna viitoare.
Conform publicației Coreea Times, compania din Beijing vrea să facă un parteneriat cu NHN Entertainment, un dezvoltator Coreean, editor și distribuitor de jocuri pe calculator.
Sursa de știri a sugerat că NHN vrea un parteneriat și o investiție de echități, dar detaliile angajamentului nu au fost se pare finalizate încă.
OKCoin a apărut în China în 2013, dar a trebuit să își închidă operațiunile în octombrie 2017, după ce autoritățile au interzis schimburile. De atunci, compania a trecut la un model de tip OTC (over-the-counter) și caută acum să intre pe piețele internaționale.
Schimbul a lansat deja siteul OKCoin Korea și acceptă pre-comenzi de criptomonedă înainte de lansarea oficială. Urmează să lanseze 60 de monede digitale care vor putea să fie tranzacționate la paritate cu wonul corean.
Lansarea vine otcmai când guvernul corean a început să discute despre restricții ale activităților de trading și încearcă să urmărească mai îndeaproape tranzacțiile de pe teritoriul țării.
Cho Jung-hwan, director la OKCoin Coreea, a spus că schimbul se conformează tuturor cerințelor regulatorii și că „nu vor apărea probleme de niciun fel.”