Trust Wallet al Binance permite achiziția de criptomonede cu carduri de credit
Portofelul oficial al exchange-ului Binance, Trust Wallet, permite acum utilizatorilor să cumpere criptomonede cu carduri de credit.
Noua opțiune de plată este oferită în parteneriat cu procesorul de plăți Simplex, bazat in Israel.
De asemenea, Trust Wallet a adăugat suport pentru XRP, alături de bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) și eter (ETH).
Binance a achiziționat Trust Wallet în iulie 2018 și a anunțat că acesta va fi un portofel nativ pentru viitorul exchange descentralizat Binance DEX. Acesta urmează să fie lansat la începutul trimestrului al doilea al acestui an. Platforma a fost lansată pentru teste publice pe 20 februarie.
În cursul lunii ianuarie al acestui an, Binance a adăugat sprijin pentru achizițiile de criptomonede cu carduri de credit.
Bloomberg susține că Bitcoin va scădea
O analiză de preț publicată de Bloomberg susține că Bitcoin se pregătește de o scădere a prețului. În prezent, criptomoneda se menține peste pragul de 3900$.
Bitcoin (BTC) a înregistrat câștigurile medii zilnice de 0,6% în luna februarie. În luna martie, însă, această cifră s-a diminuat la 0,2%.
„Întreaga industrie se îndreaptă către scăderea prețurilor”,
spune analistul Mike McGlone. În cazul în care tendința continuă, a concluzionat el, prețul Bitcoin ar putea repeta comportamentul de la sfârșitul anului 2018.
Războiul portofelelor cripto – Ledger vs Trezor
La conferința MITBitcoinExpo, reprezentanții Ledger au prezentat cinci vulnerabilități ale competitorului Trezor. Aparent, portofelele hardware Trezor One și Trezor T pot fi compromise prin diferite metode specializate.
Trezor a răspuns la acuzații demonstrând că patru dintre cele cinci vulnerabilități au fost deja rezolvate. Cea de-a cincea se referă la o vulnerabilitate de hardware ce nu este specifică Trezor, ci poate afecta orice producător.
În orice caz, niciuna dintre aspecte nu poate fi exploatate de la distanță. Atacurile descrise necesită „acces fizic la dispozitiv, echipament specializat, timp și expertiză tehnică”.
În noiembrie 2018, echipa de cercetare numit Wallet.fail a reușit să compromită mai multe modele de portofele hardware. Printre aceastea s-au numărat Trezor One, Ledger Nano S și Ledger Blue. Atât Trezor, cât și Ledger au recunoscut vulnerabilitățile găsite și au realizat upgrade-uri de firmware care le-au rezolvat.
Studiu – tranzacționarea obsesivă de criptomonede este similară cu obsesia de jocuri de noroc
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Rutgers relevă că dependenții de jocuri de noroc consideră că tranzacționarea de criptomonede le oferă aceeași satisfacție. Studiul a inclus 867 de persoane ce se află în tratament pentru dependență.
Autorul studiului, Devin Mills, al cărui scop inițial a fost să descopere cât de des utilizatorii folosesc cripto ca metodă de plată, a declarat:
”Pentru unii oameni, tranzacțiile cu criptomonede sunt considerate o oportunitate de investiție. Dar există o proporție alarmantă de oameni care „joacă” pe aceste piețe cripto ca la pariuri. Această activitate are potențialul de a le crea probleme semnificative.”
Indicațiile privind dependența de jocuri de noroc sau dependența de criptomonede pot include:
- Obsesia pentru tranzacționarea cu criptomonede le afectează abilitatea de a munci, de a socializa sau de a întreprinde alte activități
- Își mint prietenii și familia despre amploarea activității
- Schimbări de dispoziție, anxietatea sau depresia
- Încredere nerealistă că pot „bate sistemul”
- Datorie sau probleme financiare ulterioare