Aplicație falsă MetaMask, eliminată din Google Play

Firma de securitate ESET a anunțat că a descoperit o aplicație falsă MetaMask în magazinul Google Play, ce fură datele utilizatorilor. MetaMask permite accesul la aplicații descentralizate sau dapps în rețeaua Ethereum, dar nu are o versiune mobilă.

O aplicație de tip malware care imită serviciul a fost disponibilă pentru scurt timp în Google Play. Scopul principal al malware-ului este acela de a fura acreditările și cheile private ale utilizatorilor MetaMask pentru a putea accesa fondurile lor ethereum. Cu toate acestea, acesta poate intercepta și adresa bitcoin (BTC) și ethereum (ETH) din portofel copiat în clipboard.

Aplicația a fost eliminată după ce ESET a semnalat existența ei.

Bitcoin se menține la peste 3600$, în timp ce tokenul BNB atinge valoare record față de BTC

În această săptămână, Bitcoin a reușit să se mențină peste pragul de 3600$ atins în weekend. Volumul de tranzacții a crescut de asemenea, ajungând la aproape 6.2 miliarde de dolari în 24 de ore, conform Coinmakertcap. Analiștii sunt optimiști cu privire la șansele BTC de a crește până la 4000$ în perioada următoare. Un motiv ar fi revenirea investitorilor din China pe piață după perioada de sărbători.

Între timp, tokenul Binance Coin a atins o valoare record în raport cu Bitcoin. Conform Binance, ieri, BNB a atins valoarea de 0.002688 BTC, cea mai mare valoare înregistrată de token în cele 14 luni de existență. În prezent, BNB se tranzacționează la aproximativ 9.3$, în condițiile în care prețul său de lansare în ICO-ul din decembrie 2017 a fost de 0.10$.

Binance anunță data de lansare a versiunii de test Binance DEX

Changpeng Zhao, CEO-ul companiei Binance, a anunțat că versiunea de test a noului exchange descentralizat va fi lansată pe 20 februarie.

Binance DEX, proiect anunțat anul trecut, urmărește să ofere o piață descentralizată pentru deținătorii de criptomonede. Astfel elimina obstacolele de securitate asociate cu platformele centralizate.

Versiunea testnet va fi publică, iar Zhao așteaptă feedback de la utilizatori.

El a anunțat că Binance DEX va include suport pentru portofelele hardware pentru criptomonede. Acest lucru va permite utilizatorilor să tranzacționeze în timp ce își păstrează controlul asupra cheilor private.

Venezuela impune taxă de 15% pe tranzacțiile cripto și limite de tranzacționare

Superintendența de Supraveghere a Activelor Cripto și a Activităților înrudite (SUNCRIP), autoritatea de supraveghere a activității cu criptomonede din Venezuela, a anunțat o taxă de 15% pe tranzacțiile de acest tip:

“Expeditorul remitențelor menționate în această hotărâre este obligat să plătească un comision financiar în favoarea SUNCRIP până la o sumă maximă de 15%, calculată pe totalul remiterilor.”

Decretul dă SUNCRIP puterea de a stabili limite de tranzacție, pe lângă taxarea arbitrară a tranzacțiilor. Potrivit anunțului publicat în documentele oficiale, SUNCRIP a stabilit o limită de tranzacționare cu criptomonede de 600 USD pe lună. Cei care doresc să efectueze tranzacții cu valoare mai mare trebuie să primească aprobare de la SUNCRIP. Valoarea maximă permisă pentru tranzacțiile cripto a fost stabilită la 50 de Petro, adică echivalentul a 3.000 $.