Autoritățile din Senegal au aprobat proiectul de construcție pentru Akon City – o metropolă de 2.000 acri in care se va folosi, exclusiv, moneda digitală numită Akoin.

Akon, rapperul de origine senegaleză a anunțat pentru prima dată planurile pentru cea mai futuristă metropolă din Africa în urmă cu 18 luni. La vremea respectivă, el a spus că orașul va fi construit pe 2.000 de acri de teren dăruit de către președintele Senegalului, Macky Sall.

Presa locală a afirmat că Akon City va fi construit în satul litoral Mbodiene, la cinci minute de noul aeroport internațional din Senegal. Săptămâna trecută, Akon a semnat, de asemenea, un „memorandum de înțelegere” cu compania de turism de stat SAPCO din Senegal, potrivit LadBible.

Akoin, criptomoneda dezvoltată sub sponsorizarea cântărețului, este plănuită să fie lansată la începutul lunii iulie. Cu toate acestea, proiectul de construcție al Akon City va dura mult mai mult.

„Este un proiect de construcții pe o durată de 10 ani, așa că îl facem în etape. Am început construcția în martie 2019, iar etapa a doua va fi 2025 ”,

a spus Akon în cadrul unui interviu acordat postului de radio rap Los Angeles Power106.

Potrivit Euronews, construcția orașului futurist este estimată să coste 2 miliarde de dolari.

Criptomonedele, „salvarea Africii”

Akon este numele de scenă a lui Aliaume Thiam, în vârstă de 45 de ani, care și-a diversificat activitatea în ultimii ani. El s-a dedicat activităților de antreprenoriat și caritate, în special în țara natală Senegal.

Una dintre primele sale inițiative a fost Akon Lighting Africa, care furnizează energie solară țărilor africane. Noul oraș va fi „totul regenerabil, orașul solar Akon-tainment”, a spus Akon pentru Power106.

Artistul a susținut că tehnologia blockchain poate permite africanilor să devină mai puțin dependenți de guvernele lor.

“Cred că blockchainul și cripto ar putea fi salvarea Africii în multe feluri, deoarece readuce puterea înapoi oamenilor”,

a spus el când a anunțat planurile sale pentru Akon City.

„Criptomonedele și tehnologia blockchain oferă o monedă mai sigură, care permite oamenilor din Africa să avanseze independent de guvern.”

Akon nu este singurul antreprenor care crede că națiunile africane sunt pregătite pentru adoptarea criptomondelor. CEOul Twitter și avocatul Bitcoin, Jack Dorsey, s-au întors recent dintr-o călătorie în Africa cu planuri pentru întreprinderi pe continent. Și, potrivit Națiunilor Unite, Africa ar putea fi următoarea frontieră cripto.

CryptoZZ