Andreas M Antonopoulos promovează descentralizarea

Avocatul Bitcoin Andreas M Antonopoulos a continuat să promoveze necesitatea descentralizării în ce privește sistemele de plată. El a derulat câteva discuții pe Twitter unde a discutat despre adoptarea criptomonedelor și despre evoluția banilor pe termen lung.

Antonopoulos și-a exprimat lipsa de încredere în capacitatea instituțiilor financiare tradiționale de a se adapta la revoluția provocată de blockchain. În timp, spune Antonopoulos, ideea unui organism centralizat care se ocupă de fondurile și activele oamenilor nu va deveni doar un concept obscur, ci și unul elitist, lucru pe care numai vechii bogați fac.

Unul dintre sfaturile pe care Antonopoulos le-a avut pentru utilizatori era să-și păstreze cheile private și să evite păstrarea banilor pe exchange-uri.

“Păstrați-vă propriile chei. Luați puterea sistemului descentralizat în propriile mâini. Țineți cheile pentru toate criptomonedele dvs.”, a spus el.

Andreas Antonopoulos, pe langa cartea scrisa ”Mastering Bitcoin” a scris si “Mastering Ethereum”.

Visa și Mastercard cresc comisioanele de tranzacții în Statele Unite

Cei mai mari procesatorii de plăți din Statele Unite, Visa și Mastercard, au anunțat creșterea comisioanelor de tranzacții începând cu luna aprilie. Aparent, aceste comisioane se aplică doar pentru tranzacțiile efectuate de bănci. Cu toate acestea, în cazurile anterioare, băncile au transeferat aceste creșteri de taxe asupra comercianților.

Între timp, în ultimele șase luni, comisionul de tranzacție pentru Bitcoin a fluctuat între 20 cenți și un dolar, nivelul înregistrat în 2014. Cu toate acestea, costurile de achiziționare a Bitcoin și altcoins cu card de credit au crescut. Visa și Mastercard au clasificat achizițiile de criptomonede într-o categorie specială, ce presupune un comision de 5%.

SEC începe să analizeze propunerea ETF înaintată de NYSE Arca și Bitwise Asset Management

SEC a înregistrat în mod oficial propunerea de schimbare a regulilor de tip ETF, depusă de NYSE Arca și Bitwise Asset Management pe 15 februarie. Autoritatea de reglementare are 45 de zile pentru a lua decizia inițială cu privire la aprobarea, respingerea sau extinderea propunerii.

SEC are cel mult 240 de zile pentru a lua o decizie finală cu privire la aprobarea sau respingerea ETF.

Membrii publicului care doresc să depună răspunsuri la propunerea de modificare a regulii au trei săptămâni pentru a-și prezenta observațiile.

Mulți susținători ai ETF-urilor de tip bitcoin cred că fondurile vor aduce noi investitori și vor crește lichiditatea pe piață.

Vitalik Buterin respinge ideea că upgrade-ul Constantinople ar avea o vulnerabilitate

Co-fondatorul Ethereum Vitalik Buterin și alți dezvoltatori au respins acuzațiile potrivit cărora o nouă caracteristică de creare a unui contract inteligent, care va fi lansată în cadrul upgrade-ului Constantinople, va avea implicații negative asupra securității.

Caracteristica în cauză este numită “Create2” și este destinată să permită interacțiuni cu un contract care încă nu există pe blockchain.

Mai mulți dezvoltatori ETH și-au exprimat îngrijorarea că Creat2 ar putea introduce un vector de atac potențial grav în rețea. Ei susțin că contractele inteligente ar putea fi codificate pentru a-și schimba adresa după ce au fost distribuite. Vitalik sustine ca acest nu este un risk posibil.