Cameron Winklevoss este de părere că Bitcoin va avea un „punct de inflexiune” istoric datorită crizei COVID-19. Co-fondatorul exchange-ului Gemini a îndemnat publicul să profite de moment, pentru a se bucura de beneficii în viitor.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter, Winklevoss a subliniat importanța Covid-19 pentru Bitcoin și utilizatorii săi:

”Această pandemie va fi un punct de inflexiune pentru Bitcoin și Metaverse. HODL Bitcoin”.

Optimismul lui Cameron a fost manifestat și de alți susținători ai Bitcoin, care au subliniat că această criptomonedă a apărut din cauza unei crize economice. Noua criză nu va face decât să îi sublinieze valoarea.

Bitcoin a început să recupereze pierderile

Spre deosebire de piețele financiare tradiționale, Bitcoin a început să recupereze pierderile fără sprijin din exterior. De altfel, piețele tradiționale par să aibă dificultăți în a-și reveni, în ciuda eforturilor autorităților centrale. Cantitatea enormă de bani emiși de băncile centrale au avut un efect minim asupra burselor.

Conform unor analize realizate de Skew, indicele S&P 500 a scăzut cu 14% față de valoare de anul trecut. Bitcoin, prin comparație, a scăzut cu 7%, în timp ce aurul a crescut cu peste 9%.

Singura excepție a fost prețul petrolului, care și-a revenit după ce OPEC a decis să reducă producția cu 10%. Analiștii sunt de părere însă că această reducere nu este suficientă și că există încă prea mult petrol pe piață.

Spre deosebire de petrol, Bitcoin pare să fie oversold, ceea ce are potențialul de a genera creșteri majore de preț, mai ales în perspectiva halvingului de luna viitoare.

Cu toate acestea, Bitcoin rămâne oarecum indiferent mișcărilor de pe piețele tradiționale, dar analiștii speră că efectul va continua să scaleze.

CryptoZZ