În săptămâna 18-25 martie, bilanțul Federal Reserve arată că dolarii în circulație au crescut de la 586 miliarde la 5.25 trilioane. Practic, Fed a emis aproximativ 970.000$ în fiecare secundă în această perioadă. În alte cuvinte, banca centrală americană a printat echivalentul market cap-ului Bitcoin la fiecare 35 de ore.

Motivul eforturilor financiare a fost încercarea de a impulsiona economia afectată major de pandemia de coronavirus.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Potrivit Bloomberg, aceasta este prima dată când bilanțul Fed a depășit 5 trilioane de dolari. Panica investitorilor a determinat banca centrală să lanseze mai multe inițiative de lichiditate, precum programe de cumpărare de obligațiuni. Se pare că amploarea eforturilor sale actuale este mult mai mare decât inițiativele similare pe care Fed le-a întreprins în ultima criză financiară din 2008.

Oferta infinită de dolari

Autoritățile din SUA au convenit asupra unui pachet de stimulare de 6 trilioane de dolari. Acesta va include distribuirea de 560 de miliarde de dolari către persoane fizice și 500 de miliarde de dolari către corporații.

Deși acestea par sume greu de acceptat, Federal Reserve și-a arătat disponibilitatea de a continua eforturile de injectare de numerar. Neel Kashkari, președintele Federal Reserve din Minneapolis, a declarat pe 22 martie, că instituția are la dispoziție o „sumă infinită de numerar”.

Într-un interviu acordat pentru emisiunea ”60 minutes”, Kashkari a spus:

“Există destul numerar în sistemul financiar și există o sumă infinită de numerar la Rezerva Federală. Vom face tot ce trebuie să facem pentru a ne asigura că există suficient numerar în sistemul bancar”.

Problema este că oferta infinită de dolari va genera o scădere semnificativă a valorii acestuia.
Prin comparație, oferta de Bitcoin este limitată, ceea ce însamnă că valoarea criptomonedei crește automat în timp.

CryptoZZ