Avocatul aurului, Peter Schiff, a stârnit din nou controverse cu predicția sa că Bitcoin se va prăbuși la 3.000$. În opinia CEO-ul Euro Pacific Capital, acest lucru se va întâmpla înainte ca aurul să ajungă la ceastă valoare.

Schiff a devenit faimos în momentul în care a previzionat prăbușirea pieței imobiliare din SUA din perioada 2006-2007. El este cunoscut ca un pesimist al dolarului american și un critic vocal al sistemului economic american.

În mare parte, ideile lui Schiff se bazează pe principiile școlii austriece de economie. El consideră că băncile centrale, precum Federal Reserve, nu pot rezista tentației de a emite valute până când valoarea monedei se va prăbuși. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în istoria activității bancare, cel mai recent exemplu fiind Venezuela.

Schiff a prezis că ratele dobânzilor scăzute ale Federal Reserve vor genera o bulă care va duce la o prăbușire a pieței imobiliare. Când predicția sa s-a adeverit în 2006, opiniile lui Schiff au început să fie luate în considerare.

Bitcoin se va prăbuși la 3.000 de dolari!

Cu toate acestea, el s-a dovedit un critic acerb al criptomonedelor și un susținător înveterat al aurului ca activ sigur. Schiff a susținut recent că prețul Bitcoin va scădea până la 3.000 de dolari și că acest lucru se va întâmpla înainte ca aurul să se aprecieze la aceeași valoare.

Analiștii pro-cripto susțin însă că Schiff greșește de această dată. Bitcoin nu a existat când piața imobiliară americana s-a prăbușit, iar Marea Recesiune a tras întreaga economie mondială în jos.

Dacă activele ferite de efectele economice tradiționale precum Bitcoin ar fi existat, o mare parte a populației și-ar fi mutat capitalul către ele. Bitcoin s-a dovedit deja ca un activ de siguranță precum aurul. Ca și aurul, prețul criptomonedei nu este corelat cu piața bursieră.

Predicția lui Schiff este, evident, una făcută în glumă. Adevărata întrebare este ce se va întâmpla mai întâi: aurul va ajunge la 3.000 de dolari sau Bitcoin va atinge valoarea sa anterioară de 20.000$?

Dacă aurul se dublează în preț în următorii doi ani, înseamnă că lumea se va confrunta cu o nouă Mare Recesiune.

CryptoZZ