Bursa elvețiană SIX planifică lansarea unei platforme blockchain pentru facilitarea tranzacțiilor

Cea mai mare bursă din Elveția, SIX, a anunțat că planifică lansarea unei platforme de tip blockchain pentru a accelera tranzacționarea în cursul acestui an.

Președintele SIX, Romeo Lacher, a declarat că noul sistem SIX Digital Exchange (SDX) va funcționa inițial alături de platforma SIX existentă.

În prezent, tranzacțiile bursiere au mai multe etape ce pot dura câteva zile. Folosirea unui registru distribuit poate reduce ciclul de viață al tranzacției la câteva fracțiuni de secundă, conform experților SIX.

Lacher a spus că decizia finală va fi probabil luată în vară. În prezent, compania încă rezolvă probleme legale și de reglementare cu autoritatea financiară a Elveției, FINMA.

Binance Coin urcă în top 10 după lansarea platformei Launchpad

În ultima săptămână, tokenul Binance Coin a crescut cu 32%, urcând pe locul 10 în top market cap. Tokenul utility al Binance a atins o capitalizare de piață de peste 1,152 miliarde de dolari, depășind criptomonede cunoscute precum Bitcoin SV, Cardano, Monero și Iota. Prețul său în prezent este de peste 8$ și există peste 141 milioane BNB în circulație.

Evoluția pozitivă s-a datorat lansării platformei Launchpas de către compania Binance. Aceasta oferă posibilitatea de lansare de ICO-uri în sistem organizat.

La începutul lunii ianuarie, Lunchpad a încheiat cu succes vânzarea token BTT al BitTorrent în doar 15 minute. Luna aceasta, platforma va găzdui lansarea proiectului Fetch.AI, ce va avea loc pe 25 februarie. Proiectul susține un model economic de internet, alimentat de inteligența artificială, machine learning și blockchain.

Viitor neclar pentru cripto: opinii divergente ale analiștilor

Piața cripto s-a menținut la nivel relativ stabil în acest an, iar analiștii se contrazic în privința perspectivelor de viitor.

Nikolaos Panigirtzoglou, strategul pentru piețele globale de la JPMorgan, este de păerere că Bitcoin (BTC) ar putea înregistra o creștere a interesului pe Wall Street.

“Stabilitatea pe care o vedem acum pe piața cripto stabilește scena pentru mai multă participare a investitorilor instituționali în viitor”,

a spus Panigirtzoglou.

“Piața cripto a fost o piață nouă. A trecut deja prin faza de bulă și explozie. “

Panigirtzoglou prezice că investitorii de pe Wall Street vor manifesta un interes nou pentru criptomonede. Cu toate acestea el menționează că acest lucru e posibil să dureze câțiva ani, deoarece autoritățile de reglementare sunt “foarte încete în a conștientiza potențialul criptomonedelor”.

De cealaltă parte, Fundstrat Global Advisors își avertizează clienții că prețurile cripto este posibil să atingă în curând valori mai scăzute. Strategul firmei, Robert Sluymer, prognozează că, pe baza performanțelor actuale, există șanse ca prețurile Bitcoin (BTC) și altcoins să scadă.

Fundstrat este cunoscută în spațiul cripto pentru atitudinea pozitivă față de viitor Bitcoin. Entuziasmul a părut totuși să scadă în ultimele luni. Tom Lee, unul dintre cei mai populari susținători ai BTC, a anunțat în decembrie că nu va mai face previziuni publice despre prețul Bitcoin.

Cinci  suspecți arestați în Germania pentru minarea de cripto cu electricitate furată

Poliția din orașul german Klingenthal, Saxonia, a arestat un grup de suspecți pentru furtul de energie electrică pentru a opera o fermă minieră cripto.

Ofițerii de poliție au descoperit unui sistem de 49 de calculatoare care funcționau în incinta fostei companii de servicii electrice PGH Elektro. În cepând din 2017, ferma minieră a consumat electricitate în valoare de aproximativ 220.000 de euro.

Conform presei locale, 30 din cele 49 de calculatoare au fost echipate cu hardware specializat pentru minare de criptomonede, ce includ 80 de unități de procesare grafică (GPU).

În timpul raidului, poliția a reținut cinci bărbați și o femeie pentru furtul de electricitate folosită în operarea fermei.