Banca Centrală a Chinei a anunțat un nou sistem de reglementare pentru industria blockchain. Certificarea produselor Fintech va avea autoritatea de a aproba utilizarea a 11 tipuri de tehnologie financiară hardware și software utilizată în domeniul cripto și blockchain.

Banca centrală a lansat prima listă de produse fintech care pot fi utilizate atât în dezvoltarea front-end cât și în cea de back-end pentru servicii de plată digitală,

Certificatul Fintech valabil 3 ani

Sistemul de certificare acoperă toate produsele care ar putea fi implicate în tehnologiile de plată digitală. Acestea includ terminale mobile la punctul de vânzare, software de aplicație încorporat, software front-end pentru utilizator și furnizori de servicii, precum și chipurile.

Banca centrală va acorda solicitanților o certificare a produsului Fintech (CFP), ce trebuie reînnoit odată la 3 ani.

Important! – CryptoZZ

Pentru a obține certificatul Fintech, produsele trebuie să treacă printr-o evaluare a prototipului și verificări la fața locului. Certificatul va fi revizuit și reînnoit la fiecare trei ani, potrivit băncii.

Autoritățile conexe ar urma să efectueze inspecții aleatorii la orice etapă a procesului de producție pentru a asigura conformitatea în timp ce certificatul este valabil. Instituțiile vor avea voie să imprime certificatul pe sigla lor. Cu toate acestea, certificarea nu poate fi utilizată pentru promovarea directă a produselor sau pentru publicitate.

Un imbold pentru dezvoltarea tehnologiilor bazate pe blockchain

Noul sistem de reglementare vine într-un moment în care China accelerează dezvoltarea noilor infrastructuri financiare. Acestea includ o versiune digitală a monedei sale și o recomandare din partea președintelui Xi Jinping de a valorifica tehnologia blockchain.

În prezent, Banca Centrală din China lucrează la lansarea unei monede digitale naționale (CBDC) care ar urma să impulsionează industria de plăți digitale. Aceasta ar urma să reprezinte un concurent direct pentru serviciile financiare oferite de Alipay și WeChat Pay.