În ciuda interdicției impuse de autorității, traderii din China continuă să tranzacționeze criptomonede prin intermediul VPN în Tether.

Presa locală relatează că persoanele care au conturi verificate pe platformele exchange internaționale au posibilitatea convertirii valutelor în Tether. Asta câtă vreme folosesc un VPN.

“Persoanele care au realizat procedura de verificare a identității pe platformele exchange pot schimba valute fiat în Tether. Exchange-ul joacă rolul de supraveghetor al unor astfel de tranzacții și este pregătit să se pronunțe în caz de tranzacții eșuate sau tranzacții care nu sunt onorate”

se menționează în presa locală din China.

Autoritățile guvernamentale

au restricționat accesul publicului la peste 120 de platforme exchange care activează la nivel național.

CEO-ul TideBit, o platformă exchange ce activează în Honk Kong și Taiwan, a declarat că interdicția se adresează

”exchange-urilor care pretind că sunt entități străine, dar care, de fapt, operează în China, susținând că și-au externalizat operațiunile către o companie chineză”.

Au existat inclusiv tentative de blocare a accesului populației la VPN. Acest lucru însă este extrem de greu de implementat din punct de vedere tehnic.

Din acest motiv, traderii care au cunoștințe tehnice minime au posibilitatea de a-și continua activitatea.
De asemenea, există și opțiunea de tranzacții peer-to-peer. Acestea au înregistrat creșteri semnificative începând cu septembrie 2017, când a fost implementată interdicția inițială.

În ultimele două săptămâni, guvernul chinez a interzis efectiv tot ce are legătură cu tranzacționarea și investițiile în cripto. Interdicțiile se aplică inclusiv site-urilor de știri, conturilor de social media, evenimentelor și schimburilor.

După ce a pus capăt aproape tuturor canalelor de comunicare și de investiții legate de piața criptomonedelor, China a declarat că va continua să accelereze dezvoltarea proiectelor bazate pe blockchain.

Investițiile în această tehnologie se vor ridica la 3 miliarde de dolari din al doilea trimestru al anului 2018.

Inițiativa guvernamentală a încurajat firmele locale de investiții, conglomeratele tehnologice și agențiile guvernamentale să facă același lucru, împingând comercializarea blockchain la scară largă în regiune.