Încă un cripto-scam a fost identificat de autoritățile americane – CabbageTech, o companie bazată în New York. Fondatorul firmei, Patrick McDonnell, a fost condamnat la 33 de luni de închisoare pentru o fraudă în valoare de 225.000 de dolari.

McDonnell, care a folosit și alias-ul Jason Flack, a fost acuzat de operarea unei operațiuni ilegale de investiții în perioada noiembrie 2014-ianuarie 2018.

Foloseste un browser sigur – foloseste Brave!

În perioada respectivă, el s-a prezentat ca expert în sectorul de tranzacționare cripto pe rețelele de socializare. McDonnell a promis investitorilor că le va oferi sfaturi de tranzacționare și îi va ajuta să investească în criptomonede.

Cripto-scam

În luna mai 2016, el a înregistrat firma CabbageTech Corp, care a funcționat și sub denumirea Coin Drop Markets. Prin intermediul rețelelor sociale, el a convins o serie de persoane să îi trimită în total 224.352$ pentru a fi investiți în criptomonede. Ulterior, a semnat și distribuit o serie de documente false care arătau rezultatele investițiilor efectuate.

În realitate, el a folosit fondurile în interes personal și a încetat să mai răspundă investitorilor când aceștia și-au cerut banii înapoi.

Autoritățile l-au acuzat de furtul a 4.4 BTC, 206 LTC, 620 ETH, 1.342.634 Verge și 194.000$. În urma procesului, el a fost condamnat la 33 de luni de închisoare și trebuie să returneze sumele furate.

Pedeapsa maximă posibilă pentru o astfel de infracțiune este de 20 de ani de închisoare. Putem considera că McDonnell a scăpat ieftin. Nu este însă clar dacă este capabil să returneze banii victimelor.

Cazul CabbageTech este încă un semnal că cei interesați să investească în criptomonede trebuie să se asigure că știu cui trimit banii. În plus, demonstrează că autoritățile continuă să acorde atenție sporită industriei cripto.

CryptoZZ