Strategie discutabilă în ce privește Gemini Dollar

În ultima perioadă, au apărut discuții în legătură cu strategia adoptată de gemenii Winklevoss cu privire la criptomoneda stabilă Gemini Dollar (GUSD). Aparent, o serie de conturi ce intenționau să convertească sume mari de GUSD în dolari au fost închise.

Pentru a stimula adopția noii criptomonede stabile, Gemini a oferit posibilitatea multor traderi de a achiziționa GUSD la preț redus. Ei au impus totuși condiția ca aceștia să nu convertească criptomoneda stabilă în dolari.

În prezent, mai mulți traderi s-au plâns că au fost împiedicați să convertească GUSD în dolari. Motivația poate fi de a menține volumul în circulație a Gemini Dollar și a-i păstra poziția în topul marketcap.

Volatilitate scăzută pe piață

Piața cripto continuă să manifeste o volatilitate scăzută, iar prețul Bitcoin continuă să se mențină peste pragul de 3400$.

cryptocoin
Unele criptomonede au înregistrat scăderi de 2-5%, iar Binance Coin a crescut cu 10% în ultimele 24 de ore.

De la începutul anului 2019, exchange-urile cripto au înregistrat scăderi ale volumelor de tranzacționare, ajungând la valori similare cu cele din 2017. Lipsa de entuziasm a investitorilor poate fi un semnal negativ pentru viitorul prețurilor.

Coinbase extinde retragerile prin Paypal în Europa

Exchange-ul american Coinbase a extins servicul de retragere de fonduri prin Paypal în 28 de țări europene, inclusiv România. Până în prezent, serviciul era disponibil doar în Statele Unite.

Platforma din San Francisco a anunțat știrea marți, menționând că până atunci, clienții europeni au avut disponibile doar opțiunea Single Euro Payments Area (SEPA) și UK Faster Payments.

În plus, utilizatorii Coinbase vor putea să primească Bitcoin direct în portofelul oferit de companie după cel mai recent update. Actualizarea aplicației de tip portofel se va realiza săptămâna viitoare.

Portofelul Coinbase suportă deja ethereum (ETH), ethereum clasic (ETH) și “peste 100.000” diferite tokenuri ERC-20 și ERC-721 construite pe ethereum.

Jack Dorsey se implică în promovarea Lightning Network

CEO-ul Twitter și fondatorul companiei Square, Jack Dorsey, este ultima personalitate cunoscută ce se implică în promovarea rețelei Lightning. Gazda podcast-ului cripto Matt Odell l-a provocat pe Dorsey să realizeze tranzacții prin aceasta metodă, în cadrul campaniei de creștere a adopției.

Dorsey a primit 2,860,000 satoshis și i-a transferat la rândul său lui Elizabeth Stark, CEO-ul Lightning Labs.

CEO-ul Square este un mare susținător al Bitcoin, despre care susține că va deveni moneda internetului. El a realizat de asemenea investiții în proiectul Lightning Labs.