Bitwala integrează soluție de calcul a impozitelor pe criptomonede

Aplicația de crypto-banking germana Bitwala a anunțat integrarea unei soluții de calcul a taxelor și impozitelor denumită CryptoTax. Aplicația calculează impozitele datorate în conformitate cu legislația locală și rapoartele sunt generate gratuit pentru anul fiscal 2019.

Pentru moment, CryptoTax are integrate sistemele de raportare din Germania și Elveția. În viitorul apropiat, va putea fi utilizată de clienții Bitwala din cele 31 de țări ale European Economic Area.

Aplicația Opera suportă plăți Bitcoin și TRON dApps

Browserul Opera a adăugat suport pentru plățile bitcoin la cea mai recentă versiune a aplicației Android.
Acest lucru înseamnă că utilizatorii Android pot trimite și primi Bitcoins prin portofelul încorporat al browserului.

De asemenea, Opera a adăugat suport pentru blockchain-ul TRON și aplicațiile descentralizate în aplicația sa Android. ETH și tokenurile ERC-20 sunt acceptate încă din decembrie anul trecut.

În iunie, Opera a lansat un browser web cu un portofel de criptocurrency încorporat și pentru utilizatorii iOS.

Bittrex se mută din Malta în Liechtenstein

Exchange-ul Bittrex a anunțat că își va muta sediul din „Insula Blockchain” Malta în Liechtenstein.
Deși motivul deciziei nu a fost dezvăluit, Bittrex International, care operează din Malta,va fi închis pe 29 octombrie. Este interesant de menționat că luna trecută, autoritatea de supraveghere financiară din Malta a declarat că va „monitoriza în mod activ” companiile cripto licențiate din perspectiva prevenirii spălării banilor.

După închiderea din Malta, Bittrex va funcționa sub brandul Bittrex Global, înregistrată în Liechtenstein.

Săptămâna trecuta, Bittrex a anuntat își va suspenda operațiunile in 31 de tari la sfârșitul acestei luni.

Revolut se extinde în parteneriat cu Mastercard

Startup-ul cripto-friendly Revolut s-a asociat cu gigantul de plăți Mastercard pentru a lansa carduri de debit în SUA. În cadrul acordului, Mastercard va emite un minim de 50% din toate cardurile Revolut existente și viitoare în Europa.

Parteneriatul va permite Revolut, cu sediul în Londra, să se extindă în țările din Asia și America Latină. Acestea includ Australia, Singapore, Japonia, Noua Zeelandă, Brazilia și Mexic, conform comunicatului oficial.

Cardurile Revolut vor fi acceptate de comercianții din 210 țări în care operează Mastercard.

Luna trecută, Revolut s-a asociat și cu Visa pentru a-și extinde serviciile în 24 de noi piețe, inclusiv în SUA și Canada. Revolut oferă în prezent atât servicii de criptomonede, cât și de tranzacționare de acțiuni prin intermediul aplicațiilor sale.