Revolut obține licență bancară în Uniunea Europeană

Compania Revolut a obținut o licență bancară europeană și dorește să se poziționeze drept “Amazonul soluțiilor bancare” în această regiune.

Unicornul din Londra este una dintre cele mai de succes companii cripto din Marea Britanie. Revolut a anunțat că a primit permisiunea de a oferi clienților europeni servicii bancare tradiționale alături de suita actuală de produse.

Inițial, clienții Revolut din jurisdicțiile eligibile vor putea realiza depozite directe, iar ulterior compania dorește să ofere și servicii de overdraft, împrumuturi personale și de afaceri. Toate depozitele de până la 100,000 EUR sunt asigurate prin intermediul sistemului european de garantare a depozitelor.

Trei zile de stabilitate

Pentru a treia zi consecutivă, Bitcoin s-a menținut într-o gamă de preț foarte mică, oscilând în jurul valorii de 3400$. Această stabilitate poate semnala începutul unei alte perioade de liniște pe piața cripto, având în vedere că taurii și urșii par să fi ajuns pe poziții de egalitate.

Volumul zilnic de tranzacții este de asemenea în scădere, de doar 4 miliarde de dolari.

Mulți analiști consideră că șansele ca situația să se schimbe semnificativ sunt reduse, deoarece nu există un imbold semnificativ de nicio parte.

Gemini lansează aplicație mobilă de tranzacționare cripto

Exchange-ul Gemini, fondat de Tyler și Cameron Winklevoss, a lansat o aplicație mobilă de cripto-tranzacționare împreună cu un nou instrument de investiții.

Noua aplicație permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede și să monitorizeze prețurile acestora în timp real. Include suport pentru Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) și ZCash (ZEC). Utilizatorii pot vedea, de asemenea, valoarea totală a portofoliului lor actual și pot stabili alerte de modificare a prețurilor și a valorii procentuale pentru monedele alese.

Funcționalitatea suplimentară include o caracteristică de ”cumpărare recurentă”, precum și suport pentru un instrument de investiții nou lansat denumit “The Cryptoverse”. Acesta este un coș de criptomonede, a căror pondere variază în funcție de capitalizarea pe piață.

Proiectul Basis își încetează activitatea și returnează fondurile investitorilor

Proiectul de criptomonedă stabilă Basis din Statele Unite își va închide operațiunile și va restitui majoritatea fondurilor către investitori.

Compania a reuști să strângă fonduri în valoare de 133 de milioane dolari de la diferite fonduri de investiții precum Bain Capital Ventures și Andreessen Horowitz.

Aparent, decizia a fost luată din cauza presiunilor realizate de autoritatea de reglementare SEC. Algoritmul de calcul pentru criptomoneda stabilă Basis se bazează pe un token ce intră la categoria security. Din acest motiv, proiectul ar necesita aprobări speciale pe care nu le-a solicitat.