Dezvoltatorul Parity Afri Schoedon a anunțat că părăsește Ethereum

Afri Schoedon este unul dintre dezvoltatorii de top ai Ethereum și unul dintre membrii de bază ai proiectului Parity. Săptămâna aceasta, el a declanșat critici semnificative în comunitatea cripto de pe Reddit și Twitter. Ca urmare a anunțat că renunță la proiectul Ethereum.

Aparent, Afri a lăsat impresia că este mai interesat de promovarea proiectului blockchain Polkadot decât de dezvoltarea soluțiilor de scalabilitate ale Ethereum. Polkadot este un proiect similar cu Parity, ce aparține aceleiași companii.

Potrivit mai multor comentarii făcute de participanții la discuție, Afri Schoedon a demonstrat că intenționează să saboteze dezvoltarea Ethereum în favoarea soluțiilor de scalare de la terți, cum ar fi Polkadot. Ca urmare a acestor critici, Schoedon a anunțat că va renunța complet la activitatea de dezvoltare a proiectului Ethereum.

Bitcoin pare să se îndrepte spre 4000$

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a crescut ușor, depășind valoarea de 3950$ și apropiindu-se de 4000$, conform CoinMarketCap. Față de ziua de ieri, volumul de tranzacții zilnice a scăzut ușor la 8.8 miliarde de dolari, dar este încă ridicat prin comparație cu ultimele 10 luni.

cryptocoin
Performerul zilei este BNB, care a înregistrat o creștere de preț de 15%, cel mai probabil datorită lansării Binance DEX.

La începutul acestei săptămâni, Binance a anunțat că Binance Coin (BNB) – care este în prezent un token ERC20 – va fi mutat pe blockchain-ul Binance Chain. Chanpeng Zhao a susținut că Binance Chain este capabil de viteze de procesare a blocurilor de 10-20 de ori mai mari decât blockchain-urile Bitcoin și Ethereum.

Binance DEX, lansat în versiune de test

Binance, cel mai mare schimb exchange cripto din lume, a lansat versiunea de test a platformei de tranzacționare descentralizată, construită pe propriul său blockchain.

Compania a anunțat miercuri că noua platformă – denumită Binance DEX – este acum pregătită pentru teste publice. Utilizatorii își pot crea propriile portofele și pot interacționa cu interfața platformei de tranzacționare.

În plus, Binance a dezvăluit exploratorul de blocuri pentru testnet, denumit Binance Chain pe care se bazează DEX-ul. Comercianții au astfel posibilitatea de a participa ca noduri individuale și să-și dețină propriile chei private pentru activele cripto tranzacționate.

Elon Musk: Bitcoin e un concept genial, dar consumă prea multă energie

Fondatorul Tesla a fost de mult timp curtat de cominitatea cripto, datorită tendinței sale de a merge contra curentului. În plus, succesul proiectelor sale demonstrează că are capacitatea de a pune în practică idei revoluționare.

Într-un interviu acordat unui podcast, Elon Musk a făcut în sfârșit declarații clare referitoare la Bitcoin și criptomonede:

”Ideea din spatele Bitcoin e genială. Unul dintre dezavantajele criptomonedelor este că, din punct de vedere computațional, necesită un consum energetic intensiv. Din acest motiv, nu ar fi o bună folosire a resurselor Tesla pentru a se implica în cripto. Încercăm cu adevărat să accelerăm dezvoltarea proiectelor bazate pe energie regenerabilă.”

Cu toate acestea, Musk apreciază conceptul de criptomonede și este de acod că reprezintă viitorul:

“criptomonedele ocolesc controlul valutar […] banii de hârtie sunt depășiți, iar cripto reprezintă o modalitate mult mai bună de a transfera valoare decât bucăți de hârtie, asta este sigur”.