Doi directori la o școală chineză au fost acuzați că au furat electricitate de la instituție pentru a mina Ethereum.

Potrivit unui articol publicat de site-ul de știri HK01 din Hong Kong, faptele au fost descoperite din cauza creșterii consumului de electricitate din ultimele 5 luni. De asemenea, Școala generală Puman din provincia Hunan s-a confruntat cu niveluri ridicate de zgomot de la computerele sale. Rețeaua IT a școlii a încetinit semnificativ, în timp ce consumul de energie electrică s-a dublat în perioada iulie-noiembrie.

Managerul instituției de învățământ a crezut inițial că aparatele de aer condiționat au fost responsabile pentru creșterea consumului. Investigația ulterioară a arătat că directorul general al școlii, Lei Hua și directorul adjunct Wang Zhipeng erau responsabili. Aceștia au instalat nouă computere în valoare de aproximativ 7.000 de dolari cu care minau ETH.

Inițial, cei doi directori au instalat minerii la propriile domicilii. Dar facturile semnificative de curent i-au determinat să caute alternative. Ei au optat pentru instalarea echipamentelor într-unul dintre dormitoarele libere de la școală și au folosit rețeaua electrică locală pentru alimentarea lor.

Paguba oficială a fost de aproximativ 2200$ în curent electric. Directorul Lei Hua a fost concediat și exclus din partidul Comunist, iar directorul adjunct Wang Zhipeng a primit un avertisment.

Chinezii nu sunt singurii angajați care minează criptomonede la birou

Deși nicio instituție nu va permite angajaților să folosească infrastructura sau rețeaua electrică pentru minarea de criptomonede, asta nu i-a împiedicat pe unii să încerce.

În martie, un angajat de stat de la Departamentul Citrus al Floridei a fost arestat sub acuzația că a minat criptomonede cu ajutorul computerelor de la birou. În aceeași perioadă, procurorul general din Louisiana a investigat un grup de foști angajați pentru aceeași infracțiune.

Anul trecut, un fost angajat al Consiliului de administrație al Rezervei Federale a fost amendat cu 5.000 de dolari și după ce a fost prins minand Bitcoin cu un server deținut de banca centrală americană.