Grup de bănci centrale organizat pentru explorarea CBDC

Mai multe bănci centrale au anunțat formarea unui grup oficial care să evalueze cazurile potențiale de utilizare a monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Noul grup va explora modul în care tehnologiile emergente pot afecta tranzacțiile transfrontaliere și alte funcții ale băncilor centrale. Grupul va fi condus de Benoit Coeure, membru al consiliului de administrație al Băncii Centrale Europene, de guvernatorul adjunct al Băncii Angliei, Jon Cunliffe, și un reprezentant al Băncii pentru Decontări Internaționale (BIS).

Băncile centrale participante sunt Banca Canadei, Banca Angliei, Banca Japoniei, Banca Centrală Europeană, Sveriges Riksbank și Banca Națională Elvețiană.

Conform anunțului:

„Grupul se va ocupa cu explorarea CBDC si va evalua cazurile de utilizare CBDC; alegeri economice, funcționale și tehnice de proiectare, inclusiv interoperabilitatea transfrontalieră; și schimbul de cunoștințe cu privire la tehnologiile emergente. Acesta va coordona strâns cu instituțiile și forumurile relevante – în special, Consiliul pentru stabilitate financiară și Comitetul pentru plăți și infrastructuri de piață (CPMI). “

Silvergate bank angajează fost director Blockstream

Silvergate Bank a făcut prima angajare din rândul comunității cripto pentru departamentul de active digitale. Este vorba despre Benjamin Richman, fost director de dezvoltare a afacerilor și parteneriate la start-up-ul tehnologic bitcoin Blockstream.

Decizia arată angajamentul băncii pentru a-și extinde serviciile în industria blockchain in 2020, o nișă de care majoritatea băncilor se feresc.

La începutul acestei luni, Silvergate Bank a lansat un produs de împrumut care permite comercianților să folosească bitcoin ca garanție pentru împrumuturi fiat. De asemenea, banca a solicitat o licență de la NYDFS pentru a oferi custodie și decontare pentru criptomonede.

Square obține brevet pentru sistem de plăți cripto-fiat

Furnizorul de plăți Square a câștigat un brevet american pentru o rețea care permite tranzacții instantanee cripto-fiat. Sistemul de plăți permite utilizatorilor sa dețina diferite tipuri de active să tranzacționeze unul cu altul în timp real.

“Tehnologia actuală permite unei prime părți să plătească în orice monedă, în timp ce permite celei de-a doua părți să fie plătite în orice monedă”,

se arată în brevetul Square.

Conversia se realizează automat și instanteu de rețea. Asta face sistemul deosebit de avantajos pentru sectorul de vânzare cu amănuntul.

Brevetul sugerează că sistemul ar putea fi extins pentru a adăuga suport pentru alte clase de active, inclusiv titluri, instrumente derivate sau împrumuturi.

Plan controversat de finațare a dezvoltatorilor Bitcoin Cash

Minerii din rețeaua Bitcoin Cash par să pregătească un plan de finanțare a dezvoltării protocolului folosind recompense de bloc. Controversatul plan prevede că 12,5% din BCH minat va fi folosit ca fond pentru dezvoltatori.

Propunerea a fost postată pe Medium de directorul mining pool-ului BTC.Top, Jiang Zhuoer, și semnat de Jihan Wu de la Antpool și BTC.com, Haipo Yang de la ViaBTC și Roger Ver de la Bitcoin.com.

Aspectul controversat este că blocurile descoperite de minerii care nu doresc să participe vor fi eliminate:

”Pentru a asigura participarea și a include subvențiile de la ansamblul minier SHA-256, minerii vor ignora blocurile BCH care nu respectă planul”

se menționează în postare.

Susținătorul Bitcoin, WhalePanda, a comentat că nivelul de centralizare necesar pentru implemenetarea unui astfel este echivalentul unui „regim totalitar”. El a subliniat că rețeaua Bitcoin Cash este vulnerabilă la un atac de 51% în contextul în care minerii colaborează în acest mod.

CryptoZZ