Un conflict public dintre Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte, și Justin Sun, fondatorul Tron, a avut consecințe neașteptate. Tokenul DigiByte (DGB) a fost delistat de pe exchange-ul Poloniex, în care Sun a investit recent.

Exchange-ul Poloniex a fost vândut de către compania Circle în luna octombrie. La mijlocul lunii noiembrie Justin Sun a recunoscut că este unul dintre investitorii ce a contribuit la achiziție. După despărțirea de Circle, Poloniex a listat TRX și a achiziționat un exchange descentralizat bazat pe blockchain-ul Tron.

Testeaza un exchange descentralizat! Cont demo cu 100 ETH

De atunci, Poloniex a anunțat că nu va mai oferi servicii cetățenilor americani, ceea ce a stârnit nemulțumirea unor membri ai comunității cripto.

Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte

Printre aceștia s-a numărat și Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte. Acesta publicat pe Twitter o serie de mesaje în care îl critică pe Justin Sun, numindu-l un ”escroc”. De asemenea, Tate a declarat că este îngrijorat de faptul că datele personale ale sale și alte altor utilizatori sunt în mâinile fondatorului Tron.

„Sunt dezgustat de toți acești trolls și boți TRON care mă atacă și susțin o rețea 100% pre-minată și complet centralizată, de parcă ar fi cel mai descentralizat cadou de la dumnezeu. Acum Poloniex s-a transformat într-o fabrică de shill TRX, după ce a pus mâna pe datele personale ale clienților americani.”

A doua zi, contul oficial de Twitter al Poloniex a anunțat că va delista tokenul DigiByte:

”După o examinare atentă, am decis că #DigiByte nu îndeplinește standardele noastre de listare. Vom înlătura în curând DGB de pe platformă. Detalii vor fi anunțate ulterior.”

Situația a generat multiple discuții în comunitatea cripto, mulți fiind nemulțumiți de influența pe care Sun o are asupra unui exchange cripto important.

În același timp, aceasta nu este prima dată când fondatorul DigiByte intră în conflict cu companii majore din industria cripto. La începutul acestui an, Tate a criticat Binance pentru comisioanele de listare mari pe care le solicită. Changpeng Zhao a refuzat însă să răspundă la provocare.

CryptoZZ