În perioada 20-24 ianuarie, liderii mondiali se vor întâlni la Davos pentru a discuta despre viitorul economiei la Forumul Economic Mondial. Printre participanții la eveniment se va număra și Jeremy Allaire, CEO-ul Circle.

Într-un editorial publicat de CoinDesk, Allaire și-a prezentat planul de discurs la Davos, ce se va concentra pe criptomonedele stabile.

”La Davos, voi accelera o discuție despre criptomonedele stabile în general. De asemenea, voi aborda modul în care băncile centrale, autoritățile de reglementare și sectorul privat pot colabora pentru a crea standarde pentru monede stabile susținute de băncile centrale. Acestea pot oferi beneficii publicului și se pot conforma noilor regimuri de reglementare concepute.

Criptomonedele stabile oferă o oportunitate extraordinară pentru întreprinderi și lideri de politici. Niciuna dintre tabere nu poate schimba în bine ordinea economică globală. Sectorul public și cel privat trebuie să se unească pentru a recunoaște schimbarea necesară și pentru a stabili standarde globale care să permită inovarea, în același timp protejând consumatorii și soliditatea sistemului financiar general.

Această abordare echilibrează necesitatea dezvoltării tehnice deschise și a inovării (condusă de sectorul privat). În același timp, ne asigurăm că astfel de sisteme globale de stabilecoins protejează și oferă publicului beneficii prin îndeplinirea unui standard rezonabil de conformitate.

Criptomonedele stabile și blockchain-urile publice ne orientează spre o nouă arhitectură pentru economia globală. Putem să construim o nouă eră digitală, un sistem financiar mai incluziv, eficient, inovator și sigur, care ajută la crearea de bogăție și valoare pentru toți cei care participă.”

Jeremy Allaire este co-fondator, președinte și CEO al Circle. Împreună cu Coinbase, Circle a participat la crearea CENTER Consortium. De asemenea, a creat USD Coin (USDC), o criptomonedă stabilă bazată pe dolarul american, care este utilizat în milioane de tranzacții financiare din întreaga lume. Allaire a fost numit în cadrul Grupului consultativ la nivel înalt al Fondului Monetar Internațional (FMI) pe FinTech.

CryptoZZ