Volatilitate a prețului Bitcoin

Bitcoin și-a petrecut săptămâna încercând să recupereze pierderea de la începutul săptămânii. Criptomoneda a scăzut de la 7000$ la 6700$ în cursul zilei de luni, iar în cursul zilei de azi a scăzut sub 6600$. Cu toate acestea, BTC a reușit să recupereze, depășind pragul de 6900$ în această după amiază.

În prezent, taurii Bitcoin încearcă să depășească pragul de 7000$, în perspectiva de a depăși 8.000 de dolari pe măsură ce se apropie halvingul din mai.

Ce este Bitcoin Halving – injumatatirea recompensei? Cum va reactiona pretul criptomonedei?

Injecția de numerar pe piața americană are șanse de a sprijini avântul Bitcoin, dar criza provocată de pandemia de COVID-19 are potențialul de a alimenta volatilitatea prețului.

Grayscale raportează investiții de 500 milioane de dolari în fondurile cripto în Q1 2020

Administratorul de active digitale Grayscale raportează cel mai mare flux trimestrial de intrări din istoria sa. Investitorii au achiziționat acțiuni în trusturile cripto gestionate de companie în valoare de pete 500 milioane de dolari.

Bitcoin Trust (GBTC) a înregistrat achiziții de peste 388,9 milioane de dolari în trimestrul întâi al lui 2020. Aceasta este aproape dublul valorii din trimestrul anterior.

Alte firme care se ocupă de investițiile instituționale în industria cripto au susținut niveluri similare de interes. Bitwise Asset Management a înregistrat o creștere a fluxurilor de asemenea, potrivit directorului operațional Teddy Fusaro.

Într-un interviu telefonic pentru The Block, Fusaro a declarat că condițiile financiare fără precedent, inclusiv nivelurile istorice de tipărire a banilor din Rezerva Federală și stimulentele economice agresive ale guvernului Statelor Unite, obligă oamenii să își regândească structura portofoliilor.

Raportul Grayscale confirmă tendința – 46% dintre clienții firmei au investiții variate, în timp ce doar 11% au investit doar în fonduri cripto.

Alibaba lansează o platformă blockchain-as-a-service

Ant Financial, brațul fintech al gigantului tehnologic chinez Alibaba Group și deținătorul procesatorului de plăți Alipay, a lansat o platformă blockchain, raporteaza The Block.

Denumită „OpenChain”, platforma urmărește să ajute întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) să implementeze aplicații blockchain „cu eficiență mai mare și costuri mai mici.”

„Prin lansarea platformei OpenChain, ne propunem să ajutăm un milion de IMM-uri și dezvoltatori să inoveze și să exploreze mai multe cazuri de utilizare în următorii trei ani”,

a declarat Jin Ge, directorul general al platformelor blockchain la Ant Financial.

OpenChain oferă suport pentru aplicații în industrii precum finanțarea lanțului de aprovizionare, proveniența produselor, facturi digitale și donații caritabile.

BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking

Marile firme de tehnologie din China s-au angajat să lanseze platforme blockchain. La începutul acestui an, Baidu a lansat beta-ul public pentru blockchain-ul său de rețea deschisă “Xuperchain”. Tencent și JD au publicat, de asemenea, whitepapers pentru platforme blockchain-as-a-service.

CryptoZZ