Exact ! Imobiliare pe blockchain. O companie imobiliară numită Aston Plaza Crypto a făcut o schemă de PR și acum profită de mania blockchain din Dubai. Aceștia au făcut un parteneriat cu BitPay pentru a vinde proprietăți pe bitcoin în Parcul Științific din Dubai. Districtul se află la 20 de minute de centrul Dubaiului.

Mania cripto

Se pare că 2017 a fost un an bun pentru cripto. Mai întâi, Paris Hilton a făcut reclamă pentru ICO-uri. Mai nou, în mega-luxurioasa metropolă a Emiratelor Arabe se vând proprietăți pe criptomonedă. Cred că putem să cădem de acord că în sfârșit bitcoinul își începe intrarea în mainstream, cu genul acesta de știri. La momentul scrieriiarticolului, cea mai ieftină garsonieră se vinde cu 28,15 bitcoini (aproape 127500 de dolari). Cel mai mari apartamente cu două camere te ușurează de 75 de bitcoini.

Baroana

Aston Plaza este un proiect la care participă Baroana Michelle Mone, membru britanic al Casei Lorzilor. Într-un interviu cu CNBC News, Baroana a spus că bitcoinul este ”moneda viitorului”.

Aceasta a adăugat ”Cred că pentru că totul se înregistrează și se păstrează în registru, și există transparență, mă voi implica pe piață. Am titlul de Baroană a Casei Lorzilor, așa că nu mi-aș permite să mă implic într-o industrie dubioasă.”

După modelul ICO-urilor din lumea reală, compania a oferit reduceri de până la 20% pentru aceste proprietăți în construcție pentru cei care plătesc mai devreme în bitcoin. Din cele 1133 de apartamente, 480 au fost deja vândute pe fiat. Restul sunt scoase la vânzare și disponibile pentru entuziaștii bitcoin.

Imobiliare pe blockchain

În întreaga lume, afacerea din spatele imobiliarelor a fost mereu tradițională și plicticoasă. Lucrurile se vor schimba. Tot mai multe țări caută să testeze o metodă de a cumpăra și vinde teren și titluri de proprietate într-un mod mai sigur, pe blockchain.

Aston Plaza nu sunt singurii care au profitat de mania blockchain pentru imobiliare. Omar Kassim de exemplu a fondat JadoPado, o platformă de comerț electronic în Emiratele Arabe. Afacerea a fost cumpărată de curând de miliardarul Mohammad Al Abbar. Afaceristul speră să lanseze un competitor în Orientul Mijlociu pentru Amazon.

Acum, Omar lucrează la o platformă de administrarea afacerilor din mediul imobiliarelor, care va fi open-source.

Omar nu este singurul. De fapt sunt tot felul de zvonuri cum că Dubaiul Inteligent, o inițiativă lansată de Șeicul Mahammed Bin Rashed, lucrează la o formulă de a transfera proprietățile direct prin blockchain.