Luna septembrie pe piata cripto a fost plină de evoluții neașteptate. În prima jumătate a lunii, Bitcoin se tranzacționa în jurul valorii de 10.700$, iar rata de hash a rețelei atinge noi valori record pentru acest an.

CryptoZZ – Indrumarul tau in spatiul crypto!

Industria de mining 

Industria de minare a criptomonedelor a revenit în atenția publicului și o serie de reportaje au dezvăluit un aspect interesant. Aparent, 10% din puterea consumată pentru minarea de Bitcoin provine din Rusia. Fabricile abandonate din Siberia au devenit gazdele perfecte pentru ferme de minare cripto, favorizate de temperaturile scăzute și energia hidroelectrică ieftină și la îndemnână.

România se pregătește de asemena să intre în această industrie cu prima operațiune de mare amploare.

Scaderi de pret in luna Septembrie pe piata cripto

A doua jumătate a lunii nu a fost însă la fel de pozitivă. Lansarea mult-așteptatei platforme Bakkt s-a dovedit dezamagitoare – în prima zi s-au tranzacționat contracte Bitcoin lichidate fizic în valoare de doar 70 BTC. Specialiștii spun că acest tip de detivative cripto noi necesită timp pentru a fi adoptate de către investitorii instituționali.

Speculatorii însă au preferat să își vândă Bitcoin acumulat în așteptarea creșterii de preț generate de Bakkt. Lichidările masive de pe platforma de derivative BitMEX au dus la prăbușirea prețului BTC până la valoarea de 8700$ pe 25 septembrie. Ulterior, Bitcoin a scăzut și mai mult în așteptarea expirării contractelor futures CME din această lună, ajungând la un moment dat la 7900$.

Mai multa atentie catre aspectele legale

Există însă și vești pozitive în ce privește legislația cu privire la industria blockchain și cripto. Atât Germania cât și Franța au anunțat noi proiecte de lege ce vor intra în vigoare anul viitor. Acestea urmăresc să clarifice cadrul legal al criptomonedelor, să stimuleze implementarea tehnologiei blockchain în domenii multiple.

Telefoanele Blockchain

În domeniul dispozitivelor cripto, Samsung GalaxyS10 are acum un competitor mai ieftin. Un start-up finanțat de exchange-ul Huobi Global a lansat Acute Angle, un smartphone blockchain ce oferă numeroase facilități traderilor de criptomonede la jumătate din prețul unui Galaxy S10. Pentru moment, telefonul este disponibil doar în Asia, fiind așteptată lansarea în Europa și SUA în cursul anului viitor.