Unul dintre cei mai scandaloși avocați pro-Bitcoin, John McAfee, a intrat din nou în atenția publică declarând că Bitcoin va atinge un milion de dolari până pe 31 decembrie 2020.

Declarația a fost făcută ca răspuns la predicția similară realizată de Jessie Lund, vicepreședintele departamentului blockchain de la IBM. Lund a afirmat că Bitcoin va ajunge la valoarea de milion de dolari la un moment dat, ceea ce ar face ca un Satoshi să valoreze un cent.

El a menționat însă că o astfel de valoare va fi atinsă doar dacă peisajul financiar mondial se va schimba semnificativ. Practic, market cap-ul Bitcoin ar trebui să fie de 20 trilioane de dolari, iar șansele ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat sunt reduse.

”Dată exactă”

McAfee este de altă părere. Pe contul său de Twitter, el a comentat la articolul cu privire la predicția lui Jessie Lund cu o ”dată exactă”.

”Oamenii conștientizează în sfârșit faptul că Bitcoin va ajunge la 1.000.000 de dolari. Dar când? „Într-o zi“. “Poate 5 ani”. “poate într-un deceniu”. Sunt singurul care vă dă o dată exactă: 31 decembrie 2020.”,

a susținut McAfee.

În iulie 2017, el a făcut o altă predicție, susținând că prețul Bitcoin va depăși valoarea de 500.000$ în trei ani. Cu această ocazie, McAfee și-a dublat predicția și a re-afirmat încrederea sa în viitorul criptomonedelor.

O personalitate colorată

McAfee este unul dintre cei mai spectaculoși promoteri ai criptomonedelor, cunoscut pentru afirmațiile scandaloase. După ce a petrecut câțiva ani promovând proiecte contra-cost, el a renunțat complet la această activitate după ce IRS a inițiat o investigație cu privire la veniturile sale.

Anul trecut, a declarat că intenționează să candideze la președinția Stelor Unite pentru a profita de vizibilitatea oferită de campania electorală. McAfee susține că se va folosi de această platformă pentru a promova criptomonedele.

Cu o lună în urmă, el a postat câteva video-uri pe Twiter în care susține că a părăsit Statele Unite deoarece este acuzat de evaziune fiscală. Aparent, Agenția de Taxe și Impozite (IRS) din SUA l-a dat în judecată pe McAfee și pe soția sa pentru că nu a mai plătit impozite de opt ani.

Cu toate că se află în ”exil”, cripto-entuziastul a afirmat că nu intenționează să renunțe la candidatura la președinție și va continua campania.