CEO-ul Tron, Justin Sun, a anunțat pe că noua criptomonedă stabilă JUST s-a vândut în mai puțin de 5 minute. JUST (USDJ) este un token bazat pe blockchain-ul TRON, bazat 1:1 pe dolarul american. A fost lansat ca primul IEO pe noua platformă lansată de Poloniex, LaunchBase. În total, au fost vândute 4 milioane de tokenuri USDJ pentru TRX.

Poloniex, care este parțial deținută de Sun, a declarat luna trecută că acest stablecoin va fi generat pe baza token-urilor Tron (TRX) printr-o poziție a datoriei colateralizate pe platforma JUST.

Ce sunt monedele stabile – StableCoins?

Conform anunțului de lansare a LaunchBase, platforma va colabora cu proiecte, membri ai comunității și parteneri din întreaga industrie pentru a promova adoptarea criptomonedelor la nivel mondial. Există însă speculații că doar proiectele bazate pe blockchain-ul TRON vor fi acceptate.

Va fi noua criptomonedă stabilă JUST un adversar pentru Tether?

În ultimii ani, vânzările de tokenuri prin ICO-uri și IEO-uri au făcut obiectul unui control intens din partea autorităților de reglementare. În plus, odată cu explozia de volum al criptomonedelor stabile, aceste autorități au început să ia în considerare potențialul „risc pentru stabilitatea financiară globală” reprezentante de stablecoins.

Market cap-ul criptomonedelor stabile a atins recent valoarea de 10 miliarde de dolari. În prezent, Tether este moneda dominantă, cu un plafon de piață de peste 7,5 miliarde de dolari. Rămâne de văzut dacă reputația lui Justin Sun va reuși să genereze suficient interes pentru ca USDJ să devină un jucător important pe piața de criptomonede stabile.

În prezent, TRON se confruntă cu un proces în SUA, fiind acuzat că a vândut secirities neînregistrate prin ICO-ul TRX. Procesul face parte din valul de acțiuni în instanță împotriva mai multor companii cripto importante.

CryptoZZ