Platforma de schimb Coinbase a anunțat că evaluează un nou set de active digitale pentru listarea pe platformă. Acestea sunt Waves, Ontology (ONT), Matic Network (MATIC), Harmony (ONE), DASH, Cosmos (ATOM), Algorand (ALGO) și Decred (DCR).

Conform anunțului publicat pe blog, ambiția Coinbase este de a permite clienților săi

„să aibă acces … la cel puțin 90% din plafonul total de piață al tuturor activelor digitale aflate în circulație.”

Nu a fost anunțat cât timp va dura procesul de evaluare, dar compania americană dorește să se asigure de

”securitatea, conformitatea și alinierea proiectelor la misiunea noastră de a crea un sistem financiar deschis la nivel internațional.”

Opt noi active digitale

Waves (WAVES) este o platformă blockchain descentralizată open source, care permite oricui să-și creeze propriile tokenuri. În prezent, există 27928 de tokenuri personalizate create pe blockchain-ul Waves, iar compania a lansat recent un nou limbaj de programare denumit RIDE.

Matic Network și Harmony s-au lansat recent prin IEO-uri pe Binance Launchpad.

Algorand a realizat un ICO independent în iunie și a reușit să strângă 60 de milioane de dolari. Recent, Tether a anunțat că va emite tokenuri USDT și pe acest blockchain.

Ontology s-a lansat anul trecut în iunie, ca furnizor de blockchain-uri publice de înaltă performanță. Rețeaua acceptă sisteme blockchain publice, bazate pe protocoale diferite, care pot fi personalizate pentru diferite aplicații. În aprilie, criptomoneda stabilă Paxos a anunțat că va emite aproximativ 100 milioane de tokenuri PAX pe acest blockchain.

Cumpara Bitcoin

Dash este o criptomonedă privată derivată din blockchain-ul Bitcoin, cu un market cap de aproape 1 miliard de dolari.

Cosmos (ATOM) este un blockchain conceput pentru a îmbunătăți interoperabilitatea dintre alte rețele. Proiectul a fost creat în 2016 și a strâns ulterior 16 milioane de dolari într-un ICO în 2017.

Decred (DCR) este o criptomonedă care prioritizează guvernanța descentralizată și luarea deciziilor pe blockchain. Obiectivul este o criptomonedă care funcționează autonom, cu îmbunătățiri votate și puse în aplicare direct de minerii și deținătorii monedei.

Aceste opt tokenuri sunt deja disponibile pe Binance, unul dintre cei mai formidabili rivali ai Coinbase. Decizia de a-și extinde oferta de active digitale poate semnifica faptul că platforma de schimb Coinbase urmărește modelul Binance de diversificare a tokenurileor disponibile, ceea ce poate genera o creștere a volumului de tranzacționare pe platformă.