În ultimele luni, cea de-a doua criptomonedă ca market cap, Ethereum, a devenit ținta a multiple critici din cauza problemelor de scalabilitate. Subiectul a fost discutat frecvent și din cauza faptului că Vitalik Buterin a declarat că rețeaua este foarte aglomerată.

Este adevărat că Ethereum se confruntă cu congestia, deoarece utilizarea rețelei depășește 94%. Drept urmare, rularea aplicațiilor devine costisitoare. Cu toate acestea, cea mai mare problemă a criptomonedei pare a fi sursa sa de putere.

ro.exchange

Rețeaua Ethereum este congestionată, deoarece există atât de mulți dezvoltatori care construiesc aplicații descentralizate (DApps) pe blockchain. În plus, problema scalării este temporară, deoarece comunitatea Ethereum are o soluție ce va fi implementată în viitorul apropiat.

ETH domină piața cripto în număr de dezvoltatori

Când vine vorba de numărul dezvoltatorilor care lucrează la un ecosistem, Ethereum este rege. Conform unui studiu recent realizat de Electric Capital, există în medie 1.156 de dezvoltatori cu contribuții lunare.

Acest număr este de patru ori mai mare decât următorul ecosistem, Bitcoin. Alte ecosisteme și rețele cripto au mai puțin de 250 de dezvoltatori.

Ethereum conduce în numărul de Dapps

Un alt motiv pentru care utilizarea rețelei Ethereum este ridicată este faptul că este liderul dintre toate blockchain-urile în total DApps și utilizatorii activi zilnici.

Utilizarea DApp a crescut constant, astfel încât nu este de mirare că rețeaua Ethereum este congestionată. În prezent, comunitatea Ethereum lucrează la sharding, o soluție ce va rezolva problema scalabilității pe termen lung.

vinde bitcoin

Conform informațiilor provenite de la Fundația Ethereum, Sharding va fi lansată până în ianuarie 2020.

În prezent, criptomoneda Ethereum (ETH) se tranzacționează în jurul valorii de 180$, înregistrând o creștere de 10 dolari în ultima săptămână.