În cadrul audierii Comitetului bancar din Senatul Statelor Unite, senatorul Mike Crapo a concluzionat: “nu putem interzice Bitcoin”, este imposibil ca să fie interzis. Crapo a deschis audierea pe o notă pozitivă pentru criptomonede. A menționat că, deși discuțiile au fost stârnite de Libra, ecosistemul este divers:

”Mi se pare că aceste tehnologii și alte inovații digitale sunt inevitabile. Ar putea fi benefice … și cred că SUA ar trebui să conducă în dezvoltarea lor. Aștept cu nerăbdare să aflu mai multe despre ecosistem în timpul acestei audieri.”

vinde bitcoin

SUA are nevoie de reglemetari crypto

Una dintre concluziile agreata de toți participanții este că actualul sistem bancar din SUA nu funcționează pentru toată lumea. Taxele mari pentru serviciile de bază, cum ar fi bancomatele, lipsa procesării plăților în timp real și cerințele minime ale soldului, înseamnă că 25% din cetățenii americani nu au acces la servicii bancare.

Jeremy Allaire a avertizat de asemenea că multe companii cripto au optat pentru a se muta în jurisdicții cu legislație mai clară. Specialistul în comerț și finanțe internaționale, dr. Rebecca M Nelson, a asigurat comitetul că jurisdicțiile cripto-pozitive nu înseamnă lipsă de reguli, ci claritate. Riscurile sunt controlate, dar definițiile sunt clare, în timp ce Statele Unite au o mulțime de zone gri.

Nu putem interzice Bitcoin

Crapo a discutat inclusiv viabilitatea unei încercări de a interzice criptomoneda în Statele Unite:

”Nu spun că este cazul să luam o asemenea măsură dar … Dacă Statele Unite ar fi să decidă că nu vrem criptomonedele și am încercat să le interzicem … sunt destul de sigur că nu putem reuși să facem asta pentru că este o inovație globală.”

Allaire a subliniat că aceste active digitale există oriunde există internetul. Orice interdicție s-ar putea aplica numai companiilor americane care încearcă să lucreze în spațiu și nu ar putea fi aplicată asupra activelor în sine.

O astfel de mișcare nu ar face decât să ofere un hadicap economiei americane pe termen lung.