Serviciile de staking au un market cap de 25.8 miliarde de dolari

Un raport recent al lui Binance a evidențiat că serviciile de staking au atins un market cap de 25.8 miliarde de dolari.

Acesta sumă include cele mai mari 10 rețele blockchain care folosesc sistemul de conses proo-of-Stake sau delegated PoS. Printre acestea se numără Stellar (XLM), Tron (TRX), Cardano (ADA), Dash, NEO și Ontology.

În viitorul apropiat, Ethereum va trece de asemenea la consensul Proof-of-Stake, ceea ce va crește semnificativ popularitatea serviciului de staking și va crește semnificiativ valoarea acestei piețe.

Bakkt lasează aplicație pentru consumatori în 2020

Compania Bakkt a anunțat că va lansa o aplicație pentru consumatori, astfel încât investitorii retail să poată „debloca valoarea activelor digitale”

Mike Blandina, directorul de produse al companiei Bakkt, a declarat că aplicația va fi lansată în 2020:

„Vom lansa o aplicație pentru consumatori pentru a facilita descoperirea și deblocarea valorii activelor digitale, precum și modalitățile prin care le pot tranzacționa sau urmări. Comercianții vor avea acces la un număr mai mare de clienți cu putere decumpărare ridicată”,

se detaliază în anunțul de pe blogul Bakkt.

Starbucks va fi una dintre printre primele companii retail care va fi inclusă în noua aplicație.

”Ne-am concentrat asupra dezvoltării aplicației pentru consumatori și a portalului pentru comercianți, precum și testarea cu primul nostru partener de lansare, Starbucks, pe care îl așteptăm în prima jumătate a anului viitor”,

a declarat Blandina.

Paxos lansează o platformă blockchain dedicată băncilor

Compania Paxos a anunțat că a primit aprobare de la SEC să introducă Serviciul de decontare Paxos pentru o serie de securities cotate în Statele Unite.

Două bănci europene, Credit Suisse și Société Générale, vor fi primele care vor utiliza noul serviciu. Acesta va permite tranzacționarea bilaterală pe blockchain a securities americane.

Charles Cascarilla, CEO și cofondator al Paxos, a declarat:

„Începem cu acțiunile listate în SUA. Această tehnologie poate fi extinsă la multe clase de active din alte jursdicții și pentru toate tipurile de clienți.”

Bitmain îl dă afară pe co-fondatorul și acționarul majoritar Micree Ketuan Zhan

Presa chineză a raportat că Bitmain l-a dat afară pe co-fondatorul și directorul executiv Micree Ketuan Zhan.

Jihan Wu, un alt co-fondator al companiei producătoare de hardware de minare cripto, a transmis pe e-mail următoarea notificare:

„Co-fondatorul, președintele, reprezentantul legal și directorul executiv al lui Bitmain, Jihan Wu, a decis să dizolve imediat toate rolurile lui Ketuan Zhan. Personalul Bitmain nu va mai primi ordine de la Zhan sau nu va participa la vreo întâlnire organizată de Zhan. În funcție de situație, Bitmain poate lua în considerare rezilierea contractelor de muncă ale celor care încalcă această directivă. “

Nu este clar de ce Bitmain a decis să renunțe la Zhan, deoarece el era încă un acționar major al companiei cu o participație de 60% din acțiuni. Jihan Wu și un alt co-fondator Yuesheng Ge, dețin în total 30% din companie.

Bitmain a încercat să lanseze un IPO în Hong Kong, dar aplicația sa a expirat la începutul acestui an. Au existat rapoarte conform cărora compania, ce are o evaluare de 12 miliarde de dolari, plănuia să se listeze pe bursa americană anul acesta. Pe de altă pare, rivalul Canaan Creative a depus deja documentele pentru IPO în SUA, vizând să strângă 400 de milioane de dolari.

CryptoZZ