Nou algoritm pentru Monero ce poate elimina ASICs din rețea

Howard Chu, un dezvoltator al criptomonedei Monero, a anunțat crearea unui un nou algoritm proof-of-work despre care afirmă că va elimina ASICs din rețea. Denumit RandomJS, algoritmul a fost inspirat de muzica pe care acesta o compune la vioară.

Conform declarațiilor lui Chu, hardware-ul de minare specializat de tip ASIC este capabil să realizeze doar un număr limitat de operațiuni. Algorimul RandomJS generează coduri aleatorii, ceea ce va face ASICs incompatibile și deci neprofitabile.

Chu este dezvoltatorul principal al proiectului OpenLDAP. Acesta a creat o bază de date open-source ce este utilizată de industria de telecomunicații. Chu a început să lucreze la dezvoltarea Monero încă din 2015. Este unul dintre cei care susțin eliminarea ASICs din industria cripto.

După ce Bitmain a lansat Antminer X3, care era capabil să mineze Monero, dezvoltatorii acestui proiect au implementat un upgrade al protocolului cryptonight pe care se bazează criptomoneda.

Din păcate, evoluția hardware-ului ASIC necesită modificări frecvente de cod pentru a le menține ineficiente. Din acest motiv, soluția oferită de Chu ar putea reprezenta o rezolvare pe termen lung a acestei situații.

Piața cripto se menține la același nivel

În acest weekend, criptomonedele s-au menținut la un nivel similar cu cel de vineri. Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 6600$, iar celelalte criptomonede au avut creșteri de 1-2%.

Singurele excepții au fost XRP, care a crescut cu 6% în acest weekend și EOS, care a scăzut cu 4%.

Este clar că piața așteaptă un semnal pentru a decide direcția în care va evolua. Un element importat ar putea fi reprezentat de SEC.

Săptămâna trecută, un grup de congresmani americani au solicitat SEC să prezinte criterii clare pe baza cărora tokenurile se clasifică drept securities.

Legislația cu privire la criptomonede, amânată în Rusia

Autoritățile ruse nu au reușit să cadă de acord asupra unui proiect de lege cu privire la criptomonede. Astfel legea cu privire la bunurile digitale a fost amânată.

Conform declarațiilor făcute de avocatul rus Artem Tolkachev, problema este confruntarea dintre Banca Centrală a Rusiei și Ministerul Economiei din acestă țară.

Banca Centrală dorește să restricționeze pe cât posibil circulația criptomonedelor, pe care le consideră un risc semnificativ la adresa economiei.

Ministerul Economiei și Comerțului promovează o abordare favorabilă deoarece dorește să atragă mai multe companii blockchain și să impulsioneze dezvoltarea noilor tehnologii.

Rezultatul a fost un proiect de lege ce a fost modificat de 6 ori în acest an, iar termenul de adoptare a legislației a fost amânat până la sfîrșitul anului.

Compania HUBLOT lansează un ceas comemorativ pentru Bitcoin

Pentru a sărbători 10 ani de Bitcoin, compania HUBLOT, producătoare de ceasuri de lux, a anunțat că a lansat un ceas personalizat ce poate fi achizițioant doar cu BTC.

Ceasul, denumit Big Bang Blockchain, este parte dintr-o serie limitată de doar 210 de bucăți. Numărul face aluzie la limita posibilă de BTC în circulație (21 milioane).

Site-ul de prezentare al ceasului este similar cu cel al unui ICO și include un whitepaper și un roadmap. Livrarea acestuia se va realiza pe data de 3 ianuarie 2018.