Marile firme de investiții cred că este puțin probabil ca SEC să aprobe un ETF Bitcoin în acest an

Ali Hassan, CEO-ul companiei de investiții Crescent Crypto, declara săptămâna trecută că aprobarea unui ETF Bitcoin de către SEC este posibilă in urmatoarele 18 luni.  Întârzierea se datorează îngrijorărilor manifestate de autoritatea de reglementare in ceea ce privește protecția investitorilor.

Săptămâna aceasta, cea mai mare firmă de investiții din Canada, Canaccord, exprima o pozitie similară. A declarat că este puțin probabil ca un Bitcoin ETF să fie lansat în acest an.

“Deși VanEck SolidX Bitcoin Trust, văzută de mulți ca fiind cel mai formidabil candidat pentru o eventuală aprobare,așteaptă o decizie în această lună, considerăm că este foarte probabil ca SEC să prelungească termenul limită, caz în care decizia nu poate fi luată decât în martie 2019. Între timp, menționăm că alte valori mobiliare (de exemplu, Bitcoin Tracker One) au fost disponibile pentru tranzacționare pe burse reglementate încă din mai 2015 în Suedia, în timp ce la nord de graniță, Canada lucrează în prezent la propriul produs ETF bitcoin, ETF Evolve Bitcoin.”

Cercetătorii de la Canaccord au subliniat că ETF-urile Bitcoin ale VanEck și CBOE vor fi probabil aprobate de SEC. Asta datorită istoricului celor două în relațiile cu piețele reglementate din SUA,

Cele două ETF-uri au asigurări complete. Ele garantează stocarea sigură și, cel mai important, nu depind de o singură bursă pentru evaluare. Astfel de criterii, sau mai bine zis lipsa lor, au condus în final la respingerea ETF-ului Winklevoss Bitcoin.

Criptomonedele scad cu 8-18% în 24 de ore

Autoritatea de reglementare SEC a anunțat (previzibil) că va amâna decizia cu privire la un ETF Bitcoin propus de CBOE și VanEck/SOlid X, până la sfârșitul lunii septembrie. Ulterior prețul Bitcoin a scăzut cu 500 de dolari în câteva ore de la publicarea știrii.

Odată cu BTC, toate criptomonedele au înregistrat scăderi de preț semnificative, ce variază între 8 și 18%. Evaluarea totală a pieței cripto a scăzut la rândul său cu 20 miliarde de dolari în 24 de ore.

Analiștii subliniază că ideea unui ETF Bitcoin în luna august a fost extrem de discutată pe piețele asiatice. Aceasta mai ales în Coreea de Sud și Japonia. Decizia SEC de amânare a acestei decizii a provocat dezamăgirea investitorilor.

Aspectul pozitiv al situației este că dacă amânarea acestei decizii are un asemenea impact, atunci aprobarea acestui instrument financiar va avea un efect pozitiv la fel de puternic.

Astăzi Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 6500$, la un volum de aproximativ 5 miliarde în 24 de ore. Perspectivele de revenire pe trend ascendent sunt foarte reduse în următoarele zile.

Opera lansează un portofel cripto în versiune de desktop

Opera a anunțat că va lansa o versiune a browserului pentru desktop cu funcționalitate de portofel încorporată.

Compania oferă deja un portofel mobil cripto, ca parte a versiunii beta a lui Opera pentru Android, lansată în luna iulie a acestui an.

Noua versiune de desktop va funcționa permițând utilizatorilor să-și conecteze browser-ul de desktop la aplicația lor mobilă cripto existentă. Aceasta se face prin scanarea unui cod QR. Este un sistem folosit de Opera pentru sincronizarea aplicațiilor desktop-mobile de mai mulți ani, inclusiv cu aplicația Web Whatsapp.

Folosirea unui sistem desktop-mobil conectat înseamnă că portofelul poate utiliza sistemele securizate ale telefonului pentru a permite utilizatorilor să semneze tranzacții folosind amprentele lor, mai degrabă decât să introducă parole în browserele lor.

Portofelul cripto Android existent este “controlat de utilizator”. Asta înseamnă că stocarea cheilor private se face pe telefon și nu pe un server centralizat.

Ucraina testează votul pe blockchain-ul NEM

Un membru al Comisiei Electorale din Ucraina a relevat că în prezent se derulează un proiect pilot pentru votarea pe blockchain-ul NEM.

Pilotul este realizat în cooperare cu NEM Ucraina. A fost dezvoltat în ultimele câteva săptămâni, rezultatele obținute până în prezent fiind foarte încurajatoare.

Comisia a evaluat că prețul final pentru instalarea unui sistem de vot bazat pe blockchain în toate secțiile de poliție din țară ar fi în jur de 1200 de dolari per locație. Acesta oferă avantajul unui sistem de alegeri transparent și foarte greu de fraudat.