Criptomonedele majore sufera in continuare pierderi

Piata cripto a inregistrat o scadere de aproximativ 2% prin diminuarea volumului cu aproximativ 8 miliarde de dolari in ultimele 24 de ore.Criptomonedele majore, inclusiv BTC, ETH si BCH au inregistrat pierderi cu variatii intre 2-5%.

Ripple si EOS au ramas relativ stabile cu cresteri de 1-2%. Concomitent, din topul 10 ce include criptomonedele majore, BCH si Stellar inregistreaza cele mai pronuntate scaderi, de aproximativ 3-4%.

Analistii speculeaza ca scaderea din ultimele zile nu se datoreaza in totalitate respingerii aprobarii de Bitcoin ETF a fratilor Winklevoss. Este pusa mai degraba pe seama activitatii pietei OTC (over-the-counter), mediul preferat de tranzactionare al investitorilor majori si balenelor.

Aici se estimeaza ca volumul de tranzactionare BTC este de 2-3 ori mai mare comparativ cu al celorlalte criptomonede majore pe piata normala.

Per ansamblu, trendul evolutiv descendent reduce posibilitatea unei schimbari rapide de directie.

Aparent, se intensifica incertitudinea din piata intr-o perioada de volatilitate ridicata, cum este cea actuala.

Cel mai mare operator New York Stock Exchange (NYSE) lanseaza contracte Bitcoin futures

Intercontinental Exchange (ICE) detinatoarea Bursei de Valori din New York (NYSE) a anuntat ca va introduce contracte Bitcoin futures. Acest lucru se va materializa prin formarea unei companii noi cu scopul declarat ca Bitcoinul sa fie adoptat ca un “activ financiar principal”.

ICE a facut acest anunt surprinzator vineri, dezvaluind ca noua platforma Bakkt este dezvoltata in parteneriat cu nume mari ca Microsoft, Starbucks si BCG.

Bakkt va fi integrata in piata de futures a companiei ICE impreuna cu noul produs bitcoin futures. Acesta va fi lansat in noiembrie, in urma unei eventuale aprobari a autoritatilor de reglementare.

“Colaboram la construirea si deschiderea unei platforme care sa ajute la deblocarea potentialului transformator al activelor digitale pe cuprinsul pietelor si comertului mondial.”

a declarant Kelly Loeffler, CEO al Bakkt.

Concomitent Jeffrey C. Sprecher, fondator si CEO al Intercontinental Exchange declara revistei Fortune:

“Bitcoin ar simplifica semnificativ circuitul global al banilor. […] Are potentialul de a deveni prima moneda mondiala.”

Bursa de valori Stuttgart Börse intentioneaza dezvoltarea unei noi platforme pentru ICO-uri

Stuttgart Börse, a doua bursa ca marime din Germania, a dezvaluit intentia dezvoltarii unei platforme noi dedicata ICO-urilor. Aceasta survine concomitent cu infiintarea unei companii secundare de tranzactionare multilaterala a criptomonedelor, Finextra.

Platforma va facilita emiterea de tokenuri digitale, finantare de tip “corporate” si de reprezentare a drepturilor si activelor.

Alexander Höptner, CEO al Stuttgart Börse declara:

“In acest cadru, tokenurile emise prin platforma noastra de ICO pot fi tranzactionate pe piata secundara. Acesta reprezinta un important factor de succes pentru ICO-uri.”

Exchange-ul OKEx recupereaza 9 milioane de USD in urma lichidarii fortate a unei pozitii de contracte Bitcoin futures

Exchange-ul OKEx a declarant public declansarea “mecanismului intern de gestionare a riscurilor”. Asta dupa ce recent a fortat lichidarea unei pozitii “long” neobisnuite de 460 milioane USD pe piata sa de Bitcoin futures.

Decizia a survenit dupa ce OKEx s-a lovit de refuzul clientului in cauza de a-si reduce pozitia la solicitarea platformei.

Pierderea cauzata investitorilor de acest lucru se ridica la aproximativ 9 milioane USD (1200 BTC).

Pentru atenuarea efectelelor, OKEx a recurs si la injectarea a 18 milioane USD (2500 BTC) in fondul sau de asigurare. Actiunea a fost destinata limitarii pierderilor pentru ceilalti jucatori la bursa.