Fidelity evaluează posibilitatea de extindere a serviciilor de custodie la alte criptomonede

Cel de-al patrulea cel mai mare manager de active din lume, Fidelity, explorează posibilitatea de a-și extinde serviciile de custodie dincolo de Bitcoin, către alte active de pe piața cripto.

Tom Jessop, șeful Fidelity Digital Assets, furnizor de servicii de custodie cripto operat de Fidelity, a declarat că organizația evaluează cererea pentru primele cinci criptomonede de pe piață.

“Cred că există cerere pentru următoarele patru sau cinci criptomonede în ordinea market cap-ului. Așa că evaluăm această posibilitate”.

Adăugarea de active digitale suplimentare de către Fidelity necesită schimbări în infrastructura companiei și în structura soluției de custodie. Din acest motiv, decizia va fi luată dacă există cerere suficientă din partea investitorilor instituționali pentru a justifica plasarea mai multor resurse pentru a-și consolida produsul.

Oscilații de preț pentru Bitcoin

Deși a început săptămâna la 4400$, în ultimele 24 de ore Bitcoin a scăzut până la 3750$. Analiștii au manifestat optimism după ce criptomoneda și-a revenit la 4000$ după câteva ore. Pare să fie un semnal că vânzătorii sunt epuizați, astfel încât sunt șanse de ascensiune pe termen mediu.

Din punct de vedere istoric, Bitcoin a manifestat o evoluție similară în 2013. După trei ani în care luna decembrie a înregistrat creșteri de preț, în decembrie 2013 criptomoneda a scăzut cu 33%. În mod similar, în ultimii 3 ani, BTC a crescut în decembrie. Este posibil ca în acest an istoria să se repete.

Nasdaq a confirmat lansarea contractelor Bitcoin futures în prima jumătate a lui 2019

Cea de-a doua cea mai mare bursă din lume, Nasdaq, a confirmat că intenționează să lanseze contractele Bitcoin în prima jumătate a anului 2019.

Potrivit confirmării de ieri de la Joseph Christinat, vicepreședinte al echipei de presă a Nasdaq, lansarea va fi supusă aprobării Comisiei Comerciale pentru Comerțul Futures al Statelor Unite (CFTC).

Christinat a declarat că bursa a urmărit spațiul cripto “de ani de zile” și a lucrat la produsul său futures Bitcoin (BTC) pentru 2018.

Japonia planifică noi reglementări pentru a preveni evaziunea fiscală prin cripto

Guvernul japonez a planificat modalități de prevenire a evaziunii fiscale pentru anul viitor. Noul sistem pregătit de guvern va permite Agenției Naționale de Taxe (NTA) să obțină date de la intermediari de tranzacții, cum ar fi exchange-urile cripto. ANT va putea solicita informații despre clienții care sunt suspectați de evaziune fiscală, inclusiv nume, adrese și CNP-uri.

Sursele au declarat că noul sistem de impozitare va fi elaborat în 2019, urmărindu-l să fie introdus în noul an fiscal din aprilie 2020. Cel mai probabil, va fi aplicabil doar acelor utilizatori care au obținut venituri de peste 10 milioane de yeni (aproximativ 88.700 de dolari) din tranzacțiile cripto.