Bitcoin ajunge la 7500$, piața cripto scade cu 30 miliarde

Valoarea totală estimata de pe piața cripto scade cu 30 miliarde în ultimele 3 zile, ajungând la 270 miliarde.

După 48 de ore de volatilitate, Bitcoin se tranzacționează în prezent in jurul valorii de 7600$. Asta după ce ajunsese la 7550$ la începutul zilei.

Dominanța sa pe piață a atins un nivel record pentru acest an, de 48%. Demonstrează că traderii nu sunt dispuși să își asume riscuri suplimentare prin tranzacționarea celorlalte criptomonede.

Analiștii apreciază că, fără o creștere abruptă a volumului de tranzacții, sunt posibile scenarii in care prețul Bitcoin pe piața cripto scade sub pragul de 7000$ în următoarele zile.

Celelalte criptomonede s-au menținut la aproximativ același nivel în ultimele 24 de ore. Valoarea lor însă este destul de scăzută, deoarece au fost afectate de scăderea BTC din ultimele zile.

Northern Trust planifică să ofere servicii de custodie pentru criptomonede în următorul an

Una dintre cele mai mari companii de management financiar, Northern Trust, a inițiat implicarea treptată pe piața de criptomonede. Astfel oferă în prezent servicii de evaluare și contabilitate pentru mai multe fonduri de investiții cripto.

Directorul departamentului corporate al Northern Trust, Pete Cherecwich, a declarat pentru Bloomberg că în prezent, compania lucrează la o strategie de dezvoltare a serviciilor de custodie pentru bunuri digitale precum criptomonedele.

În opinia sa, piața are nevoie de astfel de servicii la prețuri mai accesibile. Cel mai probabil însă, dezvoltarea unui sistem de custodie va dura cel puțin 12 luni.

Northern Trust gestionează în prezent capitaluri în valoare de peste 954 miliarde de dolari.

Forrester Research declară că 90% dintre inițiativele blockchain din SUA vor eșua

Compania Forrester Research a publicat miercuri un raport în care concluzionează că entuziasmul pentru implementarea tehnologiei blockchain de către companiile din SUA este în scădere.

Analiza citată de Bloomberg relevă că peste 90% dintre proiectele derulate de companiile americane au șanse mari să eșueze. Asta în mare parte datorită faptului că majoritatea managerilor au dificultăți în a înțelege această tehnologie.

De asemenea, giganții americani precum Google, Amazon sau Facebook au structuri complexe, care nu se adaptează ușor la schimbări. Acest fapt face dificilă adoptarea unor tehnologii disruptive precum blockchain și DLT.

De altfel, la începutul lunii iulie, Mike Novogratz a declarat că în opinia sa, criptomonedele și tehnologia blockchain au nevoie de cel putin 5-6 ani pentru a fi adoptate în masă.

Comisarul SEC Hester Peirce, noua ”mamică Bitcoin”

După ce SEC a refuzat propunerea de Bitcoin ETF a fraților Winklevoss, comisarul Hester Pierce, care a fost singura susținătoare a proiectului, a căpătat popularitate în rândul comunității cripto, fiind botezată ”mămica Bitcoin”.

Aceasta a luat poziție publică împotriva deciziei SEC. Afirma că rolul autorității de reglementare nu este de a decide dacă Bitcoin este sau nu o inovație utilă.

În opinia sa, atâta timp cât există investitori interesați să se implice în tranzacționarea unor astfel de instrumente derivative, rolul SEC este de a se asigura că sunt respectate legile și nu a de restrânge accesul la ele.

Peirce a declarat de asemenea că nu este neapărat o susținătoare a Bitcoin. Mai degrabă apreciază inovația și faptul că oamenii sunt interesați de adoptarea a noi metode de investiții.

Ca urmare a declarațiilor sale, contul de Twitter al comisarului a înregistrat o creștere a numărului de fani, însă Peirce a avertizat că subiectele despre care vorbește în general sunt plictisitoare pentru publicul larg.